O cunoscută procuroare sună goarna de război: E timpul să ne apărăm profesia şi demnitatea! Toader ne-a umilit pe toţi

Procurorul Antonia Diaconu, vârf de lance al magistraţilor care se opun schimbărilor dorite de PSD-ALDE în sistemul judiciar, şi-a îndemnat colegii de breaslă să îşi apere profesia şi demnitatea cu toate mijloacele disponibile, apel făcut în contextul declanşării procedurii de revocare a şefului Ministerului Public.
Antonia Diaconu
Antonia Diaconu

Procurorul Antonia Diaconu, una dintre cele mai vocale prezenţe de la protestele magistraţilor, a reacţionat ferm, joi, pe pagina sa de Facebook, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a demarat procedura de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

"Am cerut acum câteva luni demisia domnului ministru al Justiţiei, nu mă aşteptam ca acesta să ia în vreun fel în seamă solicitarea mea. Nu m-am ales decât cu o sesizare la IJ. Eu şi alţi mulţi colegi i-am solicitat o întâlnire pentru a discuta problemele sistemului nici asta nu s-a întâmplat.

Comisia de la Veneţia a cerut să fie respectate independenţa şi libertatea de exprimare a magistraţilor români. Nici asta nu se întâmpla. Ba, mai mult, aseară ni s-a spus că magistraţii nu trebuie să formuleze critici la adresa oricărei/niciunei persoane. La adresa inculpaţilor pe care îi trimit în judecată pot face o critică? Măcar una mică?

Dragi colegi, ce s-a întâmplat aseară nu a fost o simplă evaluare, nu a fost doar umilirea unui adevărat profesionist, a fost umilirea noastră a tuturor!!! E timpul să ne apărăm profesia şi demnitatea cu toate mijloacele legale pe care le avem la îndemână! Vă rog!", a scris Antonia Diaconu.

Reamintim că Tudorel Toader a cerut ieri revocarea lui Lazăr, după ce a trecut în revistă un rechizitoriu cu 20 de puncte, exact ca în cazul fostei şefe DNA. Lui Lazăr i s-au reproşat de la protocoale până la faptul că ar fi pronunţat "cu plăcere" sintagma "nişte inculpaţi de rang înalt" şi, în esenţă, că a "deturnat" Ministerul Public. Detalii aici.