O altă victimă a Jandarmeriei: Un membru USR a ajuns în dubă, cu un picior julit şi tricoul sfâşiat

Jandarmeria a intervenit în forţă la protestul din Piaţa Victoriei îndreptat împotriva coaliţiei PSD-ALDE. Zeci de protestatari, un jurnalist german şi un membru USR au fost luaţi pe sus şi duşi la dube, uneori brutal, de către "oamenii legii".
Membru USR ridicat de jandarmi
Membru USR ridicat de jandarmi (Cristian Ghinea)

Un membru USR a fost luat pe sus la protestul din Piaţa Victoriei, spre indignarea colegilor săi de partid care au acuzat un abuz din partea Jandarmeriei.

Fostul ministru Cristian Ghinea, deputat USR, şi-a exprimat indignarea într-o postare pe pagina sa de socializare:

"Priviţi poza asta. El e Anton Cupcea. Cel de jos, cu tricou #FărăPenali. Anton este colegul meu de la USR Sector 1. Anton este IT-ist, asociat la o firmă cu 40 de angajaţi. Anton plăteşte în fiecare lună câteva salarii de jandarmi. Anton stă în fiecare zi la Piaţa Victoriei şi strânge semnături pentru www.farapenali.ro. Astă seară, Anton i-a întrebat pe jandarmi de ce l-au luat pe un tip pe sus. Nu s-a dat suficient de rapid la o parte din calea lor. A ajuns în dubă, cu un picior julit şi tricoul sfâşiat. A venit apoi în piaţă supărat că a auzit soţia la TV că are ochiul vânăt, ceea ce nu era adevărat. ”Să vezi ce îmi face acasă”... Anton ar putea foarte bine să îşi vadă de firmă, în coconul lui upper middle class. Dar el e un viteaz, ceva de speriat. Şi ştie că nu putem trăi bine în bula noastră, când ţara se duce de râpă.

Anton Cupcea e unul dintre eroii mei, membri USR care arată că politica e altfel. Astă seară l-au umilit jandarmii pentru că pot. Ştii ce ar fi aiurea? Ca efortul lui Anton să nu dea roade. În toate judeţele, usr-iştii sunt hărţuiţi de stat, ăsta neparalel. Doi usr-işti pe stradă sunt deja manifestaţie şi trebuie să aducă acte că au voie. S-a ajuns la un nivel al absurdului putinist. Pe lângă asta, legea privind strângerea de semnături este odios de complicată. Şi nu mai avem mult timp. Nu am luat în calcul că statul ne va hărţui la acest nivel.

Nu am crezut că libertatea poate fi suprimată atât de rapid, atât de stupid, atât de brutal. De aceea, vă cer ajutorul. Pentru Anton şi pentru toţi eroii mei: mergeţi pe www.farapenali.ro, printaţi liste, cereţi semnături de la vecini şi colegi, aduceţi-le la adresele de acolo. E un efort mic. Nu vom rezista decât împreună. Şi dacă nu, ţara asta va deveni prea mică şi prea sufocantă pentru orice bulă, oricât de mult am fugi."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne