„Nu voi ezita să trimit corpul de control” - Ministrul Educaţiei, avertisment pentru inspectorii şcolari generali

Mircea Dumitru
Mircea Dumitru (Florin Chirila/Epoch Times)

În contextul în care a primit mai multe semnale de alarmă în ultima vreme, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, i-a avertizat sâmbătă pe inspectorii şcolari generali că numirile directorilor trebuie să ţină seama exclusiv de competenţele şi de integritatea persoanelor respective.

"Am primit în ultimele zile mai multe sesizări referitoare la modul în care, în unele judeţe, se petrec numirile prin detaşare ale directorilor de şcoli. Atrag atenţia tuturor inspectorilor şcolari generali că numirile directorilor trebuie să ţină seama exclusiv de competenţele şi de integritatea persoanelor în cauză", scrie, pe contul său de Facebook, Mircea Dumitru.

Ministrul Educaţiei a subliniat că nu va ezita să trimită corpul de control pentru a verifica sesizările primite şi să ia măsuri ferme în situaţiile în care inspectorii şcolari numesc directorii pe alte criterii.

"Precizez că în cel mai scurt timp vom demara concursurile pentru directorii de unităţi de învăţământ, astfel încât să punem capăt practicilor care, an de an, au afectat profund şcoala", a adăugat Mircea Dumitru.