"Nu am bani nici de mâncare. Vă roagă mama să mă ajutaţi şi pe mine!" - Daniel Nicolae, în dosarul evaziunii de 50 de milioane de euro

Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA
Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA (Epoch Times România)
Epoch Times România
30.10.2013

"Nu am bani nici de mâncare. Vă roagă mama să mă ajutaţi şi pe mine!" Rugămintea nu aparţine vreunui om al străzii sau vreunui cerşetor pe la metrou. Ci avocatului Daniel Nicolae, fiul procurorului Angela Eugenia Nicolae, care îi cere unuia dintre oamenii de afaceri implicaţi în dosarul fraudei fiscale de 50 de milioane de euro bani de mâncare şi de ţigări.

SMS-ul, probă a acuzării în dosarul întocmit de DNA, sună literalmente halucinant, venind din partea unui avocat, pe deasupra şi fiu de procuror, şi nu orice fel de procuror ci şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe - altele decât PHARE, slavă cerului - din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ):

"Domnu Rami, mama s-a descurcat. Se împrumută la o colegă. Ea este în Katani acum. Eu sunt singur acasă şi nu mai am bani nici de mâncare şi ţigări. Eu pe dvs vă consider că un tată vă roagă mama să-mi daţi şi mie nişte bani până joia viitoare când vine vă rog din suflet să mă ajutaţi şi pe mine. Eu aş putea să ne vedem dacă se poate astăzi, sau mâine… Vă rog din suflet ajutaţi-mă şi pe mine, nu mă lăsaţi. Aştept un răspuns de la dvs cât se poate de repede. Cu stimă şi respect, domnu Rami", i-a scris Daniel Nicolae omului de afaceri Rami Ghaziri [preşedinte Agroli Group - Avicola Crevedia], potrivit interceptărilor din dosarul de evaziune de peste 50 de milioane de euro, publicate de mediafax.

Când am citit acum ceva vreme că un senator PPDD ar fi migrat la PSD pentru că i s-a promis o vitrină cu savarine în hol la Parlament am crezut că mai rău decât atât nu se va putea. Însă viaţa bate filmul. Fiul procuroarei Nicolae cere, cu ştiinţă şi acordul mamei, în stil "săru''mână, nene", bani de pâine şi de mici de la infractori.

Dacă nu aş fi citit în presă despre şpăgile vehiculate în dosarului lui Dinel Staicu (de la milionul de euro) în sus, despre valizele lui Becali, ne-demnitatea lui Năstase, rămas avocat după ce a furat de-a rupt, despre şpaga (refuzată de) Remus Vulpescu, de 1,4 milioane euro, aş fi fost tentată mai să le plâng de milă magistraţilor care sunt, săracii, atât de prost plătiţi încât au ajuns să decadă până la a cerşi practic, bani pentru hrană de la infractori. Judecând după sms-urile lor, bietul Daniel şi mama sa, Angela sunt săraci lipiţi, atât de săraci că sunt deja datori vânduţi, la bănci:

"Bună seara, domnu Rami. Sunt cu mama lângă mine şi vă întreabă mâine când mi-aţi spune să vin la dvs (...) şi că vă roagă să o ajutaţi şi pe ia cu ce ia-ţi promis să plătească şi ea cele 2 rate la bancă adică 50.000 de milioane vechi" le cere Daniel,"disperat" de sărăcie, ajutor infractorilor, printr-un sms trimişi la data de 30 iunie.

Îmi trece, după ce vad că din rechizitoriul DNA reiese cum, în momentul în care infractorii întârzie să plătească la timp sumele cerute pentru mici, bere, ţigări, rata la bancă, reparaţii maşină etc, Daniel şi Angela devin agresivi şi se dedau la ameninţări şi şantaj:

"În unele cazuri, pe fondul refuzului învinuitului Rami Ghaziri de a onora cu promptitudine unele cereri vizând sume de bani adresate de învinuită direct şi prin intermediul fiului ei, înv. Nicolae Daniel, înv. Nicolae Eugenia Angela i-a transmis cumpărătorului de influenţă mesaje explicite privind pericolul la care se expune, în situaţia în care nu ar mai beneficia de protecţia oferită de ea în virtutea funcţiei deţinute." informează procurorii DNA.

O stenogramă din dosar a surprins un dialog elocvent pe această temă, între cei doi:

Angela Nicolae: Eu i-am trimis un mesaj [lui Rami Ghaziri], în care am spus că este bătaie de joc, da? Faptu' că vă... încă nu vorbiseşi şi astea şi i-am spus ca să vă răspundă la telefon, pentru că nu se poate aşa ceva, că cum îşi permite, că e bătaie de joc, înţelegi?

Daniel Nicolae: Da. Şi am vorbit cu ….. da, i-am trimis câteva mesaje şi după, dintre care i-am dat un mesaj urât, de ameninţare, ştii? I-am dat un mesaj foarte urât şi asta, înţelegi? Şi asta.

Angela Nicolae: Bun.

Daniel Nicolae: Acuma mergem şi o luăm şi pe alte căi, pentru că ăştia sunt nişte măgari nenorociţi...

Angela Nicolae: Da.

Daniel Nicolae: Care-şi bat joc de noi. Adică nu se poate să stăm cu orele p-acolo, să-şi bată joc de noi, să ne cheme p-acolo şi noi să stăm ca fraierii, ştii? Şi asta...", potrivit documentelor procurorilor.

Angela Nicolae si fiul sau, Daniel, au primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, timp în care nu vor avea nevoie să dea sms-uri, statul dă mâncare gratis în puşcării.

Un alt nume "mare" implicat în acest dosar este senatorul PSD, Nicolae Bădălau. Şi dânsul cu salariu "mic" la nevoi (foarte) mari. Si tot cu probleme de alimentatie si dumnealui.

Din rechizitoriul DNA reiese că senatorul PSD de Giurgiu, acuzat de trafic de influenţă şi anchetat în stare de libertate, (căci are imunitate parlamentară ca senator) a primit şi dânsul mită, constând în pulpe, piept şi ficat de pui.

"La sfârşitul lunii mai, la solicitarea lui Bădălău Niculae, El-Khoury Elias a pus la dispoziţia acestuia, prin intermediul lui Sărăcuţu Adrian, cu titlu gratuit, 200 pulpe de pui, 200 bucăţi piept de pui şi 20 de kilograme ficat de pasăre, produsele fiind ridicate, în data de 29 mai 2013, de la un punct de desfacere deţinut de Agroli Group SRL, de către Rada Gabriel. Produsele au fost folosite pentru petrecerea organizată Bădălău Nicolae la restaurantul său din oraşul Bolintin Vale, judeţul Giurgiu", se precizează în documentele procurorilor.

Senatorul Bădălău presta pentru numitul El-Khoury Elias [actionar, printre altele, la Avicola Mihăileşti] serviciul de trafic de influenţă, ajutându-l pe acesta să obţină finanţări de la APIA.

Potrivit anchetatorilor, într-una dintre discuţiile purtate cu El-Khoury Elias, senatorul l-ar fi "dojenit" pe omul de afaceri pentru că "n-a venit cu actele" necesare la APIA, procurorii DNA precizând, în acelaşi context, că o firmă din circuitul evazionist ar mai fi primit de la APIA peste 2,7 milioane lei, cea mai mare parte a acestor bani ajungând la Elias El-Khoury.

Din rechizitoriu, reiese că Bădălău ar fi intermediat, de asemenea o întâlnire între El-Kgoury şi prefecta Lavinia Crişu, întâlnire ce a avut loc pe 24 mari 2013, la sediul prefecturii Giurgiu.

Conform DNA, firmele controlate de El-Khoury Elias erau "interesate" şi au avut procese cu Agenţia Domeniilor Statului pentru o suprafaţă de 800 de hectare. Procese pentru care mizau tot pe sprijinul senatorului PSD Bădălău.

În atari condiţii, dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro promite a fi deosebit de interesant. DNA a cerut arestarea preventivă a 27 de potenţiali infractori. Iar Laura Codruţa Kovesi a declarat că în această afacere mai sunt implicate şi alte nume "mari."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor