Noul Statut al PNL se dezbate joi în forul partidului - surse

Sigla PNL
Sigla PNL (Epoch Times România)

Noua variantă a Statutului PNL conform căreia se va alege noua conducere a partidului la Congresul din 27-28 iunie a.c., se va pune în discuţie joi într-o comisie specială, în prim plan fiind modificările referitoare la suplimentarea numărului de membri ai Biroului Politic Naţional.

Joi se va întruni Comisia care va dezbate textul noului Statut al PNL, după negocierile dintre liderii de filiale ale partidului în ce priveşte modul în care va fi aleasă noua conducere a PNL, au declarat, pentru Mediafax surse liberale.

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a afirmat că pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinţi vor fi alegeri uninominale, renunţându-se la alegeri pe listă, cum s-a procedat în perioada mandatului lui Crin Antonescu.

Totodată, Klaus Iohannis a emis ideea ca secretarul general al PNL să fie ales de Biroul Politic Naţional la propunerea preşedintelui partidului, şi să nu mai fie ales de Congres.

În noua variantă vor fi aleşi 31 de vicepreşedinţi, spre deosebire de actuala formulă, unde sunt prevăzuţi 15 vicepreşedinţi executivi, cu activităţi pe anumite domenii, precum şi alţi vicepreşedinţi asimilaţi funcţiilor de preşedinţi de consilii judeţene sau primari de mari municipii, conform surselor citate.

Atribuţiile vicepreşedinţilor ar urma sa fie stabilite ulterior în Biroul Politic Naţional.

Noul Statut ar urma sa prevadă că liderii de filiale care nu deţin o funcţie de vicepreşedinte vor fi membri de drept în Biroului Politic, au mai precizat sursele citate.

La propunerea lui Iohannis, funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL urmează să se desfiinţeze, conform surselor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne