Noi reguli la parcarea în Sectorul 4: Se blochează roţile unor maşini

Maşini parcate neregulamentar ce au fost ridicate
Maşini parcate neregulamentar ce au fost ridicate (Epoch Times România)
Ana Petrescu
18.01.2013

Un nou regulament ce vizează staţionarea în parcări şi pe drumurile publice de pe raza sectorului a fost aprobat de către consilierii locali din Sectorul 4. Potrivit noilor prevederi, şoferii care nu se conformează vor avea roţile maşinilor blocate, relevă b365.ro.

Aprobarea noului regulament privind activitatea de blocare a roţilor a fost făcută prin Hotărâre de către Consiliu Local Sector 4, la sfârşitul anului trecut şi vizează maşinile de mare capacitate şi dimensiuni, inclusiv rulotele de vacanţă, care nu mai au voie să staţioneze în parcările publice şi de reşedinţă şi nici pe drumurile publice din acest sector.

Prevederea se aplică "tuturor autovehiculelor cu masa autorizată egală sau mai mare de 3,5 tone a remorcilor şi a rulotelor staţionate în parcările de reşedinţă, de utilitate publică, pe drumurile publice sau pe terenurile aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Bucureşti de pe raza teritorială a Sectorului 4", se arată în document.

Autorităţile susţin că aceste măsuri au fost luate din cauză că mai multe locuri de parcare din faţa blocurilor şi la străzile principale sunt ocupate de remorci şi rulote care ocupă abuziv spaţiul public.

"Multe se află într-o avansată stare de uzură, iar, pe lângă aspectul inestetic indus, ocupă inutil locuri în parcările de reşedinţă sau blochează trotuarele, îngreunând traficul pietonal", a declarat, pentru publicaţia mai sus menţionată, Cristian Popescu-Piedone, primarul Sectorului 4.

Intervalele orare de blocare a roţilor

Conform deciziei luate de consilierii locali, în cazul drumurilor şi parcărilor publice, activitatea de blocare a roţilor se desfăşoară între orele 20.00 şi 06.00, de luni până sâmbătă inclusiv şi în intervalul orar 16.00 - 06.00 în zilele de duminică.

În cazul parcărilor de reşedinţă, din faţa blocului, operaţiunea de blocare a roţilor va fi efectuată non stop. Cei care vor realiza această acţiune sunt angajaţii Administraţiei Domeniului Public (ADP), împreună cu Poliţia Locală Sector 4 şi reprezentanţi ai Brigăzii de Poliţie Rutieră.

Blocarea roţilor se va face şi în cazul maşinilor de mari dimensiuni parcate pe trotuare, în zonele verzi din scuaruri, în parcuri şi pe aleile pietonale.

Care sunt preţurile pentru deblocarea roţilor

Conform prevederilor legale în vigoare, este considerată staţionare pentru autovehiculele cu masa autorizată egală sau mai mare de 3,5 tone a remorcilor şi rulotelor oprirea acestora în acelaşi loc pentru o durată de mai mult de cinci minute, în intervalul precizat mai sus.
Proprietarii vor trebui să scoată din buzunare, pentru deblocarea roţilor, o sumă de 300 de lei pe vehicul, iar banii se vor duce la bugetul local al Sectorului 4.

De obicei, în preajma marilor sărbători, edilul Cristian Popescu-Piedone dă dispoziţii să nu se mai ridice maşinile parcate ilegal în Sectorul 4. Aşa s-a întâmplat şi în perioada 20 decembrie 2012 - 9 ianuarie 2013. Excepţie de la această regulă au făcut autovehiculele care au blocat accesul în spitale, staţii RATB şi intersecţii şi instituţii de interes public şi local.

"Am decis să nu se mai ridice maşini în această perioadă, pentru a veni în sprijinul celor care, grăbiţi să se aprovizioneze cu produse pentru masa de Sărbători, să cumpere bradul de Crăciun şi cadouri pentru cei dragi, pot uita că parcarea neregulamentară a autovehiculelor atrage după sine ridicarea acestora. În acelaşi timp, cei care, spre exemplu, blochează intrarea într-un spital, trebuie să conştientizeze că prin gestul lor pot pune în pericol viaţa unui om. Fac din nou apel la simţul civic, demonstrat în repetate rânduri de locuitorii Sectorului 4, reamintindu-le că, mai ales în condiţiile în care se anunţă ninsori, parcarea în staţiile RATB sau în intersecţii perturbă trecerea utilajelor de deszăpezire. Ştiu că voi găsi din nou înţelegere din partea lor, de aceea, am cerut societăţii de ridicări să menţină activ un singur utilaj, pentru toată această perioadă", îşi motiva decizia Cristian Popescu-Piedone, luată anul trecut.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în 2011 în sectorul 4, în perioada 19 decembrie- 10 ianuarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor