Noi recorduri pentru Moldova la capitolul coronavirus: 296 cazuri noi, dintre care 31 sunt lucrători medicali

Cum isi petrec Bucurestenii weekend-ul in timpul starii de urgenta cauzata de criza coronavirus
Cum isi petrec Bucurestenii weekend-ul in timpul starii de urgenta cauzata de criza coronavirus (Epoch Times România)

Republica Moldova înregistrează noi recorduri la capitolul infectare cu virusul Wuhan, după ce pe parcursul zilei de miercuri, 10 iunie, au fost confirmate pozitiv alte 296 de persoane din 1192 testate la coronavirus. Astfel, bilanţul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 10321 cazuri.

(Captură Foto)

Toate cazurile confirmate astăzi sunt cu transmitere locală: din Chişinău 135, Bălţi 25, Cahul 15, Ceadîr-Lunga 11, Comrat, Glodeni şi Taraclia câte 10, Ialoveni, Orhei şi Sîngerei câte 8, Anenii Noi şi Rîşcani câte 7, Criuleni, Donduşeni, Străşeni şi Transnistria câte 4, Cimişlia, Făleşti, Leova şi Teleneşti câte 3, Căuşeni, Edineţ, Floreşti şi Ocniţa câte 2, Briceni, Călăraşi, Cantemir, Drochia, Dubăsari şi Ştefan Vodă

Potrivit autorităţilor, din numărul total de cazuri înregistrate miercuri, 31 sunt lucrători ai sistemului de sănătate, dintre care medici 4, asistenţi medicali 21, personal auxiliar 6, ceea ce ridică numărul total la 1827 (17,7%).

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a anunţat că pe parcursul ultimelor 24 de ore, din cauza virusului chinezesc au decedat alte 6 persoane: o femeie de 85 ani din raionul Făleşti, un bărbat de 83 ani din raionul Ceadîr-Lunga, o femeie de 80 ani din raionul Edineţ, un bărbat de 57 ani din raionul Teleneşti, o femeie de 71 ani din raionul Donduşeni, un bărbat de 67 ani din raionul Orhei.

Totodată, Ministerul Sănătăţii a menţionat că până în prezent au fost tratate şi externate 5930 de persoane, iar 371 au decedat.

Starea de sănătate a persoanelor infectate este gravă pentru 308 pacienţi, dintre care 20 de pacienţi sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată aflându-se în stare extrem de gravă, 768 pacienţi sunt stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare de sănătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe