"Nimic nou sub soare" - Tudorel Toader, replică sarcastică pentru Iohannis

La scurtă vreme după ce şeful statului a transmis că demersul de revocare a Procurorului General îi întăreşte convingerea că Tudorel Toader trebuie să plece de urgenţă din fruntea ministerului pe care îl conduce, ministrul Justiţiei vine cu o replică sarcastică pe Facebook.
Tudorel Toader
Tudorel Toader (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Ministrul Justiţiei îi dă o replică sarcastică preşedintelui României, după ce acesta a susţinut că cererea lui Toader de revocarea a Procurorului General este complet neadecvată şi de natură să genereze neîncredere în sistem şi îngrijorare în rândul partenerilor noştri europeni.

"Nimic nou sub soare: Preşedintele ne spune mai întâi faptul că nu îl va revoca pe A. Lazăr apoi va citi raportul primit de la Ministerul Justiţiei!", scrie, în acest context, pe Facebook, Tudorel Toader.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi, în cadrul unui comunicat de presă, că a primit şi va analiza raportul privind activitatea managerială de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunerea de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

"Preşedintele Klaus Iohannis apreciază activitatea Procurorului General şi consideră că cererea ministrului Justiţiei este complet neadecvată şi de natură să genereze neîncredere în sistem şi îngrijorare în rândul partenerilor noştri europeni. Modul în care ministrul a prezentat public raportul este unul tendenţios şi denotă intenţia acestuia de a subordona politic procurorii. Se încearcă, din nou, acreditarea ideii că procurorii sunt duşmanii societăţii. Or, în reprezentarea intereselor generale ale societăţii şi în apărarea ordinii de drept, procurorii au un rol esenţial, consacrat expres prin Legea fundamentală. Fac un apel la magistraţi să nu îşi piardă încrederea în capacitatea societăţii româneşti de a rezista acestui nou asalt asupra statului de drept", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, demersul ministrului Justiţiei de revocare a Procurorului General întăreşte convingerea preşedintelui că Tudorel Toader trebuie să plece de urgenţă din fruntea ministerului pe care îl conduce.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne