Nicuşor Dan susţine că lupta în Capitală s-a polarizat între el şi Piedone: E greu pentru oricine să intre pe ultima sută de metri

Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Facebook/NicusorDan.ro)
Andrei Popescu
22.04.2024

Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni, la Digi 24, că în acest moment, în lipsa unui candidat viabil PSD-PNL, lupta pentru Primăria Bucureştiului s-a polarizat deja între primii clasaţi, el şi Cristian Popescu Piedone, fiecare având undeva între 40 şi 40 şi ceva la sută, motiv pentru care e foarte greu pentru oricine să intre pe ultima sută de metri în această campanie pentru că pleacă cu un handicap foarte, foarte mare.

“Este foarte greu pentru oricine să intre pe ultima sută de metri în această campanie, pleacă cu un handicap foarte, foarte mare”, a precizat edilul, citat de News.ro, adăugând că de aici vine şi reticenţa oricui din ambele partide de a intra în cursă în acest moment.

De asemenea, Nicuşor Dan a mai spus că Piedone a strâns deja aderenţi, oameni care în mod uzual votează PSD:

“În condiţiile în care el rămâne în cursă, orice candidat PSD îşi va împărţi voturile cu el”.

În ceea priveşte şedinţa de luni a coaliţiei PSD-PNL şi posibila retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, edilul a afirmat:

“În mod evident este ceva neserios. Pentru moment eu nu am informaţia oficială că domnul Cîrstoiu este retras însă, în orice caz, această delimitare pe care au avut-o ambele partide faţă de candidatul propus în urmă cu o lună este ceva neserios. Oricine îşi dă seama cât de complicat este oraşul ăsta, cu probleme care vin din trecut, nerezolvate, lipsă de investiţii şi este o misiune foarte grea pentru oricine, oricâte competenţe manageriale ar avea, să facă un proiect pentru Bucureşti în 7 săptămâni”.

Totodată, despre Gabriela Firea, primarul general a spus că i-ar fi plăcut să se confrunte cu aceasta la alegerile locale:

“Cu Gabriela Firea mi-ar fi plăcut să am o dezbatere, pentru că putem să comparăm ce a făcut domnia sa în patru ani şi jumătate cu ce am făcut eu în trei ani şi jumătate”.

Reamintim că, ieşit vineri în conferinţă de presă, după ce Marcel Ciolacu a transmis public că nu se poate merge mai departe dacă nu lămureşte acuzaţiile care i se aduc, Cătălin Cîrstoiu s-a victimizat şi s-a prezentat drept un reputat specialist care a fost transformat într-o ţintă după ce şi-a anunţat candidatura.

Acuzat că a acordat consultaţii la clinica privată a familiei sale şi a redirecţionat pacienţi acolo în condiţiile în care era manager de spital, Cîrstoiu a declarat că doar o instituţie abilitată - ANI - poate emite o opinie legată de acest lucru.

Cîrstoiu a încercat să acrediteze ideea că expertiza lui e rară şi că tot ce a făcut el în calitate de super-specialist a fost să îşi ajute colegii, fie de la spitale de stat, fie de la privat. Legat de Anemona Med, el a menţionat, din nou, că a răspuns solicitărilor de ajutor ale colegilor şi pacienţilor.

În plus, Cîrstoiu a mai susţinut că nu a încălcat legea cu nimic şi a acuzat că Legea 95 modificată în 2016 prin OUG care a introdus un alt regim al incompatibilităţilor în sistemul medical a creat haos.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor