Nicuşor Dan: România este condusă de o coaliţie care favorizează actul de corupţie

Deloc încântat de prestaţia coaliţiei de guvernare, liderul USR Nicuşor Dan lansează critici dure în direcţia celor două partide conducătoare.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times România)

România este condusă de o coaliţie alcătuită din două partide, PSD şi ALDE, în care există o puternică presiune pentru favorizarea actului de corupţie, a tras un semnal de alarmă sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele USR Nicuşor Dan.

"Am văzut OUG 13, am văzut presiune pe modificarea definiţiei conflictului de interese, asta fiind prima problemă. Iar a doua problemă este de natură macroeconomică, în sensul că socotelile nu se potrivesc, adică încasările pe primele luni ale anului sunt mult mai mici decât cele care au fost prognozate; ieşirea pe piaţa externă cu obligaţiuni a eşuat, aceasta însemnând că România se împrumută mai scump decât se aştepta să se poată împrumuta; creşterile de salarii şi scăderile de taxe fac proiecţia bugetară total nerealistă în limita de deficit de 3% pe care ne-o propunem", a declarat Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Liderul USR a atras atenţia că, în cazul unor derapaje, coaliţia aflată la guvernare ar putea fi sancţionată în stradă.

"Aşa cum am spus, România este condusă de o coaliţie alcătuită din două partide, PSD şi ALDE şi în fiecare dintre acestea există o puternică presiune pentru favorizarea actului de corupţie. Această coaliţie va funcţiona din punct de vedere politic atâta timp cât interesele oamenilor pe care îi protejează vor fi apărate, dacă vor face derapaje aşa cum au fost cele din februarie este posibil ca această coaliţie să fie sancţionată din nou printr-o ieşire masivă a electoratului în stradă", a precizat Nicuşor Dan.