Nicuşor Dan, despre votul pe redefinirea familiei: Nu voi fi mediator!

Discuţiile pe tema redefinirii familiei în Constituţie pot duce dezbaterea publică într-o zonă de conflict care nu va rezolva problemele reale ale societăţii, precum abandonul şcolar, lipsa locurilor de muncă etc., atrage atenţia Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

Puţine probleme au încins spiritele atât de tare în societatea românească precum ideea schimbării Constituţiei în vederea redefinirii căsătoriei drept uniunea dintre o femeie şi un bărbat. Pe fundalul dezbaterilor şi argumentelor pro şi contra, proiectul a ajuns luni pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor care, cu o majoritate zdrobitoare de voturi, a dat undă verde pentru organizarea referendumului în acest scop.

Pe lângă cei 232 de deputaţi care au zis ''da'' şi alţi 22 care au zis ''împotrivă'', au fost şi 13 care s-au abţinut iar trei deputaţi nu au votat. Printre cei trei se numără şi liderul USR.

"Această dezbatere care pentru fiecare din oamenii implicaţi este foarte intimă poate să ducă dezbaterea publică într-o zonă de conflict care să nu rezolve problemele reale, care sunt de la abandon şcolar până la lipsa locurilor de muncă. Nu voi fi mediator", a explicat Nicuşor Dan, citat de Hotnews.

Cât despre votul colegilor săi parlamentari, Dan a precizat că formaţiunea pe care o conduce "este un partid în care oamenii au opinii diverse, aşa cum am spus de la început, pe subiecte sensibile".

Reamintim că iniţiativa cetăţenească prin care familia este redefinită în Constituţie a fost votată în plenul Camerei Deputaţilor cu 232 voturi "pentru", 22 "împotrivă" şi 13 abţineri. În ceea ce priveşte USR, în cadrul grupului parlamentar, din cei 26 de deputaţi prezenţi, 6 au votat DA şi 15 NU. Alţi trei deputaţi s-au abţinut şi 2 au ales să nu voteze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne