Nicuşor Dan: Bătălia se va da între mine şi Piedone. Într-o societate normală, un personaj ca Firea nu ar mai trebui să deschidă gura

Nicuşor Dan - primarul Capitalei
Nicuşor Dan - primarul Capitalei (Screenshot)
Ana Ion
23.04.2024

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, consideră că bătălia pentru şefia PMB se va da între el şi Cristian Popescu Piedone. Despre Gabriela Firea, Dan transmite că „într-o societate normală, un personaj ca ăsta nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”, relatează G4Media.

„Am văzut şi eu decizia coaliţiei. Dovedeşte o dată în plus modul în care au acţionat până acum, că nu e imposibil să faci un program electoral în şase săptămâni şi jumătate. În configuraţia actuală, în continuare, primele două şanse le am eu şi Piedone. De altfel, în sondajul făcut acum o lună, unul din slide-uri se referă la această posibilitate şi Piedone era mult înaintea Gabrielei Firea, chiar dacă ea era susţinută de toată Coaliţia. Eu spun azi că bătălia, fiind alegeri într-un singur tur, că lupta se va da între mine şi Piedone”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o intervenţiela Digi24.

Primarul general al Capitalei a mai spus că există doi candidaţi de stânga, Gabriela Firea şi pe Cristian Popescu Piedone, ambii cu legături cu speculatori imobiliari.

„Firea a propus în Consiliul General, în mandatul ei, cele cinci planuri urbanistice zonale de sector, toate anulate şi suspendate de instanţă şi Piedone s-a luptat din răsputeri să rămână în viaţă acest PUZ de sector, deşi Curtea de Apel Bucureşti l-a anulat. Firea a dat sute de autorizaţii de construire ilegale, dând metri pătraţi de spaţiu în plus faţă de cât era legal. A semnat nenumărate acte ilegale în domeniul urbanismului. Am hotărâri judecătoreşti. Într-o societate normală, un personaj ca ăsta nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”, a explicat edilul general.

Nicuşor Dan a mai ţinut să precizeze că Piedone este un interlop, în definiţia din Dicţionarul Explicativ al Limbii Române.

„E condamnat penal, în toate deplasările sale e însoţit de nişte oameni din Clanul Sportivilor, deci se încadrează în definiţia de interlop”, a completat Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor