New York-ul găzduieşte cea mai mare Conferinţă Internaţională Falun Dafa din lume

Mai mult de 7.000 de persoane au participat la conferinţa de la Westchester County Center din White Plains, NY, unde au vorbit despre îmbunătăţirea personală datorată practicii spirituale Falun Dafa.
Mai mult de 7.000 de persoane au participat la conferinţa de la Westchester County Center din White Plains, NY, unde au vorbit despre îmbunătăţirea personală datorată practicii spirituale Falun Dafa. (Dai Bing/The Epoch Times)

White Plains, New York – Ziua de duminică a marcat punctul culminant al evenimentelor din New York, sărbătorind aniversarea a 20 de ani de când Falun Gong a fost prezentat publicului. În week-end, practicanţii au organizat evenimente în Times Square, Chinatown, în faţa Consulatului chinez şi în parcuri peste tot în Manhattan.

Duminică, peste 7.000 de practicanţi au participat la o conferinţă în White Plains, NY, unde au vorbit despre beneficiile câştigate prin practicarea Falun Gong.

Falun Gong, cunoscut şi sub numele de Falun Dafa, este o practică spirituală tradiţională chineză, ale cărei învăţături se bazează pe principiile adevăr - bunătate - toleranţă şi care implică efectuarea unor exerciţii uşoare şi meditaţie.

13 mai este sărbătorită în fiecare an ca Ziua Mondială Falun Dafa.

La conferinţă a vorbit domnul Li Hongzhi, adresându-se miilor de practicanţi pentru aproape 45 de minute.

Benny Brix, în vârstă de 50 de ani, care a zburat din Odense, Danemarca, a declarat că a fost emoţionat de cuvântarea domnului Li Hongzhi, menţionând că a "putut simţi compasiunea imensă a acestuia". Brix are o diplomă de master în filosofie şi predă comunicarea pentru copiii cu dizabilităţi.

După ce a practicat Falun Gong pentru aproape opt ani, Brix a afirmat că se simte "total transformat în interior". "Încerc să fiu într-o stare de deschidere", a spus el. "Încerc să mă îmbunătăţesc."

Practicarea Falun Gong este ceea ce chinezii numesc "xiulian," o practică de auto-cultivare şi de rafinament. Practicanţii fac un efort în respectarea unor standarde mai ridicate, devin mult mai oneşti, se gândesc la ceilalţi şi încearcă să rămână calmi în timpul conflictelor.

După discursul domnului Li Hongzhi, au luat cuvânt diverşi practicanţi care au schimbat păreri şi experienţe despre practicare - cel mai tânăr vorbitor avea 11 ani, iar cel mai bătrân avea 78 de ani.

Unul dintre ei a fost Chris Chappell din New York. El a început să practice Falun Gong în 2004, când avea 19 ani. El a adăugat că după ce a trecut printr-o lungă serie de greutăţi, el a realizat un lucru fundamental: "Fiecare necaz pe care l-am avut de-a lungul ultimilor ani, indiferent de cât de extern părea la suprafaţă, s-a întâmplat pentru că în momentele critice nu mă gândeam la binele altora înaintea celui personal. Rădăcina negativităţii nu reprezenta nimic mai mult decât frustrările personale acumulate."

"Acum încerc să mă asigur că toate gândurile mele provin dintr-un loc pozitiv şi nu dintr-unul negativ, şi pun binele altora înaintea mea", a declarat Chappell.

El a adăugat: "mi-am dat seama că atunci când te gândeşti în primul rând la alţii, ei vor dori să fie în jurul tău."

Peng Yongfeng, care trăieşte acum în Statele Unite dar este originar din China, a descris cum, după ce a devenit practicant Falun Gong, a început să apere practicanţii în instanţa de judecată - ceva interzis de regimul chinez.

"Când am început să practic Falun Gong, am aflat despre avocatul Gao Zhisheng şi alţi avocaţi corecţi care au suferit o persecuţie severă pentru apărarea practicanţilor Falun Gong. I-am admirat şi am simţit cu tărie că aceasta este calea pe care trebuie să o urmez", a declarat Peng.

Peng relatează experienţele sale din sălile de judecată, prin care căuta să apere practicanţii Falun Gong supuşi la tortură şi la alte abuzuri, în sistemul legal chinez.

O lecţie pe care a învăţat-o din experienţele sale legate de persecuţia din China, a fost importanţa renunţării la egoism.

"Cu cât renunţăm la o orientare spre sine, cu atât mai orientaţi devenim spre alţii şi cu atât mai mult succes avem în cultivarea noastră", a declarat Peng.

El lucrează acum pentru Fundaţia Drepturilor Omului, care apără drepturile practicanţilor Falun Gong.