Natalia Gherman a avut marţi o întrevedere cu o delegaţie a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei

(photos.com)
Ana Chitoroagă
02.07.2014

Vicepremierul Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut marţi, 1 iulie, o întrevedere cu o delegaţie a Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei (CALRE), care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, urmată de Reuniunea anuală a Comitetului de Monitorizare a CALRE, din 3 iulie curent, transmite Moldpres cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întrevederii, ministrul Natalia Gherman a adus mulţumiri oficialilor CALRE pentru suportul acordat în susţinerea reformelor democratice, în special în domeniul democraţiei locale. Consolidarea autonomiei locale, a fost remarcat în context, este unul din segmentele prioritare pentru Guvernul R. Moldova, şi descentralizarea constituie un factor decisiv în procesul de racordare la standardele europene.

De asemenea, şefa diplomaţiei de la Chişinău a comunicat că aspectele ce ţin de buna guvernare la nivel local sunt incluse şi în Acordul de Asociere RM – UE, semnat la 27 iunie 2014, precum şi în Planul de Acţiuni pentru punerea în aplicare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, aprobat de Guvernul RM la 25 iunie 2014.

A fost menţionat faptul că, în acest sens, contribuţia Consiliului Europei a fost şi rămâne foarte importantă, fiind confirmată prin adoptarea şi implementarea Planului de Acţiuni privind susţinerea reformelor democratice în Republica Moldova.

La rândul lor, oficialii CALRE au apreciat progresul realizat de către autorităţile naţionale în realizarea agendei europene şi proiectelor comune de dezvoltare, inclusiv pentru UTA Găgăuzia şi regiunea transnistreană.

În final, oficialii au convenit asupra continuării cooperării reciproc avantajoase, inclusiv prin susţinerea eforturilor de descentralizare şi autoguvernare la nivel local din partea Consiliului Europei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor