Năsui: Vrem mai puţini bani în PNDL, faimosul program din pixul lui Dragnea - puşculiţa partidelor

Partidele de opoziţie au început, rând pe rând, să depună amendamente la proiectul de buget pe anul următor. USR pune pe masa Parlamentului nu mai puţin de 270, dorind să aducă mai mulţi bani la infrastructură, sănătate şi educaţie.
Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu (Epoch Times Romania)
Ana Ion
11.12.2017

Uniunea Salvaţi România a depus 270 de amendamente la proiectul legii bugetului de stat pe 2018, cele mai multe vizând investiţii în infrastructură, sănătate şi educaţie, a anunţat luni, la Parlament, deputatul USR Claudiu Năsui, citat de Agerpres.

"Am depus 270 de amendamente care privesc textul legii şi anexele. În general, ceea ce ne dorim sunt mai puţini bani în PNDL, în faimosul program din pixul domnului Dragnea - puşculiţa partidelor - şi dorim mai mulţi bani pentru investiţii concrete în infrastructură, sănătate, educaţie. Nu am prioritizat o zonă anume. De exemplu, pentru educaţie ne dorim consolidarea şcolilor. Credem că acolo ar trebui transferate resursele", a declarat Năsui.

Potrivit deputatului, dorinţa cea mai mare a USR este să fie începută autostrada Târgu Mureş - Iaşi, partidul depunând un amendament în acest sens.

"Pentru biserici, în acest an nu are USR amendamente. Anul acesta nu avem aceste amendamente. Amendamentele noastre s-au concentrat pe educaţie, sănătate, infrastructură", a punctat Năsui.

"Din păcate, constatăm o prelungire a politicilor din anul 2017. Constatăm un buget în care au fost înghesuite cât mai multe lucruri, au fost supraevaluate cheltuieli şi venituri. Avem exemplu flagrant de supraevaluare de venituri la capitolul TVA, unde preconizarea este că vor creşte veniturile cu 16% datorită TVA split, lucru total neplauzibil. În rest, avem o creştere foarte mare cu asistenţa socială care încă o dată va domina bugetul, dar şi acolo constatăm faptul că ea este subevaluată. Temerile pe acest buget este că deficitul nu va putea fi ţinut sub control decât dacă fie se taie din investiţii, lucru care s-a întâmplat în 2017 şi mai avem o temere că se va întâmpla ce s-a întâmplat în 2017 şi anume creşteri de taxe şi impozite", a mai precizat parlamentarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor