Muşcaţi viaţa cu dinţi frumoşi!

Dinti albi şi sănătoşi
Dinti albi şi sănătoşi (Photos.com)

Pentru a regăsi gustul vieţii, ocupaţi-vă de dantură. Nu este vorba de dorinţa de a zâmbi, cât de ideea de a putea să zâmbeşti...arătându-ţi dinţii (mai ales dacă râsul este utilizat pentru o terapie majoră). Duşmanul numărul 1 al dinţilor este proasta alimentaţie. Au fost făcute experienţe care sunt foarte cunoscute, cu privire la utilizarea zahărului alb rafinat, a făinii albe, a pâinii albe în consumul alimentar: aceste alimente moarte sunt în primul rând responsabile de apariţia cariilor, iar această concluzie a fost demonstrată ştiinţific.

Hrăniţi-vă copiii cu produse preparate din făină integrală bio, cu pâine integrală, cu produse din zahăr brun pe care îl veţi înlocui apoi treptat din alimentaţie cu miere şi fructe uscate şi proaspete pentru a satisface nevoile de zaharuri ale organismului. Spălarea dinţilor nu este suficientă, dacă vă îmbâcsiţi organismul cu un regim alimentar defectuos.

Ceea ce aduce dinţilor un aspect tern este dezechilibrul biochimic al organismului. Toxinele rezultate din activitatea plămânilor se depozitează pe dinţi şi de aici respiraţia urât mirositoare. În regimul alimentar, importante sunt vitaminele, ce le putem lua numai din fructe. Fructul este o tabletă de viaţă, o hrană esenţială pentru frumuseţe. Dar noi nu mâncăm atât cât ar trebui. Dacă am înlocui în mod regulat o masă obişnuită cu fructe, am avea mai puţine probleme cu dinţii!

Este inutil să daţi o groază de bani pe paste de dinţi sofisticate, cu fluor, când produsul cel mai bun dintre toate se află, fără să fi ştiut, chiar în bucătăria dumneavoastră.

PASTE DE DINŢI

Sarea. Sarea gri, ce a înmagazinat toate oligo-elementele necesare, ne protejează sănătatea şi ne apără împotriva cancerului (deoarece conţine mult magneziu). Se freacă dinţii cu periuţa de dinţi pe care s-a aplicat un strat de sare gri.

Cristalele de sodă. Acestea se vor folosi împreună cu sarea în părţi egale. Bineînţeles, nu înghiţiţi!

Cimbrişor sălbatic. Este un produs excelent pentru dinţi, fiind dezinfectant şi revigorant pentru gingii. Planta uscată şi mărunţită fin (de la plafar) se aplică pe periuţa dvs. de dinţi.

Barba-ursului. La unele magazine cu produse naturiste se găseşte o pastă de dinţi ce are în compoziţie această plantă care este extrem de interesantă pentru că împiedică dezvoltarea cariilor şi opreşte sângerarea gingiilor.

O altă variantă de pastă de dinţi naturistă este cea cu cărbune de lemn.

Sarea de lămâie. Frecaţi dinţii cu coajă de lămâie, iar rezultatul va fi acela de albire - lămâia trebuie să fie ecologică, altfel, coaja tratată cu pesticide vă va intoxica rapid.

Rădăcina de iris. Praful din această plantă se foloseşte pentru a curăţa dinţii îngălbeniţi.