Moştenirea României Mari la Strasbourg: azi, to'arşul Dan Zamfirescu

România este suspectată din nou de incompetenţă datorită europarlamentarului Dan Zamfirescu. Acesta a devenit europarlamentar în februarie 2013, din partea Partidului România Mare, preluând postul lăsat liber de Gigi Becali.

Jurnaliştii săptămânalului german Der Spiegel au arătat că Dan Zamfirescu, fost ofiţer de Securitate, atunci când trebuie să voteze spune doar „DA”. Acest lucru se întâmpla indiferent dacă propunerile legislative ale colegilor săi din Parlamentului European sunt controversate, dar mai mult de atât atitudinea este aceeaşi chiar şi atunci când acestea se contrazic.

Der Spiegel scrie în ediţia sa online: "La cea mai controversată dezbatere a anului din Parlamentul European, cea referitoare la noile legi privind reglementarea industriei tutunului, au fost discutate 63 de amendamente din partea europarlamentarilor. Dar indiferent de propunerile acestora, există o singură constantă: Dan Dumitru Zamfirescu".

Pentru exemplificare,avem câteva prevederi din legea amintită :

- "Ţigările electronice pot fi vândute fără nici o autorizaţie" – Zamfirescu a votat "Da".

- "Fiecare ţigară electronică trebuie să fie vândută cu autorizaţie" – Zamfirescu a spus “Da”

- “Avertizările şi imaginile şocante să acopere doar 50% dintr-un pachet de ţigări" – Zamfirescu a votat "Pentru".

- "Avertizările trebuie să acopere 65%" – Zamfirescu a spus "Da".

- "Producătorii de ţigări pot să aleagă unde să plaseze pe pachet aceste imagini" – Zamfirescu a bifat din nou "Da".

- “Imaginile şocante să fie inserate în josul pachetului" – Zamfirescu a fost "Pentru".

Pentru atitudinea fostului ofiţer de Securitate, România este ironizată, Der Spiegel scriind:”Dacă Parlamentul votează legi ce vizează şomajul în rândul tinerilor, protejarea ţiparului european sau relaţiile comerciale cu Taiwan, domnul de pe locul 787, ultimul rând din dreapta, este invariabil “Pentru” ”.

Jurnaliştii încearcă să explice atitudinea europarlamentarului sugerând că acesta votează fără să se documenteze şi că vine la şedinţe doar pentru a încasa diurna de 152 de euro pe zi.

După o încercare eşuată de a primii lămuriri, revenind după câteva zile, Der Spiegel a primit următoarea explicaţie de la Dan Zamfirescu : „Spun întotdeauna “Da” pentru că sunt de acord cu toate propunerile. Nu îmi amintesc când am spus ultima dată “Nu” ”.

Lipsa de profesionalism a lui Zamfirescu este taxată foarte dur de publicaţia care citează câteva dintre declaraţiile culese pe acest subiect.

“Cineva care votează cu regularitate, dar atât de arbitrar şi fără să ştie ce face, nu îşi asumă responsabilitatea ca deputat, ci probabil doreşte să încaseze banii (..) Fiecare europarlamentar primeşte pentru prezenţa în plen, pe lângă salariul de bază de 8.000 de euro pe lună, încă 152 de euro pe zi. Condiţia e să participi la cel puţin jumătate din sesiunile de vot. ”, a declarant europarlamentarul Martin Ehrenhauser.

Pentru a nu arunca o lumină proastă asupra celorlalţi reprezentanţi ai României la Strasbourg, publicaţia încearcă să facă profilul fostului ofiţer de Securitate pentru a afla de ce acesta spune doar “Da”.

"În timpul dictaturii lui Ceauşescu, a fost ofiţer de Securitate. După revoluţia din 1989, a intrat în partidul de extremă dreapta România Mare, condus de Corneliu Vadim Tudor" scrie Der Spiegel .

Pentru că a învăţat bine proverbul “Capul plecat sabia nu-l taie”, Dan Zamfirescu a votat cu „DA” ultimele 541 de propuneri legislative, numărul iniţiativelor este zero, amendamente depuse de acesta nu se cunosc iar luări de cuvânt nu au existat. Membrii Comisiei Internaţionale pentru Comerţ, din care acesta face parte, nu-i cunosc nici măcar numele.

Dan Zamfirescu îşi etalează cu mândrie formarea de ofiţer de Securitate declarând că a fost, timp de 40 de ani, ofiţer în Ministerul de Interne, nu colaborator al Securităţii.”Eu mi-am făcut datoria de ofiţer şi o să mi-o fac până la moarte. Dacă e nevoie, o să mor cu arma în mână pentru ţară. Sunt mândru că am fost ofiţer al Securităţii, al contraspionajului românesc", a precizat Zamfirescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne