Liderii Partidului România Mare s-au dat reciproc afară din partid

Presedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor
Presedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Congresul Extraordinar al Partidului România Mare (PRM) care a avut loc la Alba Iulia, sâmbătă, a decis excluderea din partid a lui Corneliu Vadim Tudor (CVT) şi alegerea lui Gheorghe Funar în funcţia de preşedinte.

Membrii de partid prezenţi la Congres au votat aproape în unanimitate (doar 4 voturi contra şi 3 abţineri), ca fondatorul PRM, Vadim Tudor să fie exclus din partid. Vadim Tudor fusese deja revocat din funcţia de preşedinte a partidului, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Naţional, pe 15 iunie a.c.

Următorul punct pe ordinea de zi a Congresului a fost alegerea noului preşedinte a Partidului România Mare. Au candidat trei persoane Gheorghe Funar, Corneliu Ciontu şi Ştefan Valentin Varga. A fost ales Gheorghe Funar cu 530 de voturi dintr-un total de 680.

"Excluderea lui Corneliu Vadim Tudor este un proiect care a fost discutat aseară în şedinţa Biroului Permanent. E greu de crezut că nu voi fi ales astăzi preşedinte al PNL. Eu am fost propus la preşedenţie de filiala clujeană şi sunt susţinut de alte filiale. Oamenii vor să se termine cu cultul personalităţii, cu dictatura lui Vadim. Eu vreau să resuscitez partidul. E necesar să unim partidul şi să-l repunem pe scena politică. Vadim e un actor desăvârşit, a reuşit să păcălească pe mulţi români, dar adevărul iese la suprafaţă, mulţi vor fi şocaţi să afle despre cine este Vadim cu adevărat. Ei îi doresc să fie sănătos şi să se bucure de familie”, a declarat Gheorghe Funar, la deschiderea congresului organizat la Alba Iulia, se pare, special în vederea excluderii lui Vadim.

“Corneliu Vadim Tudor a încălcat statutul partidelor, statutul PRM şi chiar Constituţia. Din cauza lui partidul a scăzut la 1%. Avem destui candidaţi care pot să aducă partidul înapoi pe scena politică”, declara unul dintre delegaţii judeţeni prezenţi la congres.

Cu doar o zi înainte de această mişcare, Vadim Tudor l-a dat, la rândul său, afară din partid pe Gheorghe Funar pe care îl suspecta de încercare de puci. Anunţul alungării lui Gheorghe Funar din partid a fost publicat în ziarul de mare renume şi tiraj, Tricolorul, proprietate a lui Vadim Tudor, sub forma unui pamflet, scris tot de Vadim Tudor.

Cităm din "comunicatul de presă" care poartă stilul inconfundabil al omului politic, scriitor şi filozof, CVT.

"Având în vedere că Gh. Funar unelteşte acum, pe faţă, la preluarea, prin fraudă, a preşedinţiei P.R.M., punându-se în fruntea unor găşti răzleţe de fripturişti şi securişti pensionari – Biroul Permanent a decis, în unanimitate, excluderea sa din partid."

Contactat vineri de presă, Funar a afirmat că Biroul Permanent nici măcar nu s-a întrunit şi că demiterea sa este o decizie personală a lui CVT.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne