Monica Niculescu, în semifinale la Hobart. A învins una din surprizele turneului australian

După ce au fost scoase din competiţie celelalte jucătoarele cap de serie de la turneul Hobart, Monica Niculescu, cap de serie 3, trece de una din jucătoarele surpriză din sferturi, Risa Ozaki.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu. (Monica Niculescu/facebook)

Monica Niculescu (locul 40 WTA şi cap de serie numărul trei) a învins-o, cu scorul de 6-4, 6-4, pe japoneza

Risa Ozaki

(100)

, venită din calificări, care reuşise să o învingă pe cehoaica Luci Safarova la turneul WTA Internaţional de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari. Partida a durat două ore şi cinci minute.



Risa Ozaki nu a cedat uşor, meciul fiind unul de uzură pentru Monica, dar a reuşit să o destabilizeze pe adversară, slice-ul de forehand provocând în multe momente dificultăţi niponei.
Calificarea în semifinale îi aduce Monicăi 110 puncte WTA, un spor de 80 de puncte faţă de ediţia trecută a turneului şi o clasare temporară pe locul 33 în clasamentul live.
Favorita nr.1, olandeza Kiki Bertens (22 WTA) a fost eliminată de belgiana Elise Mertens (127), venită din calificări.
Au mai rămas în competiţie Elise Mertens, Jana Fett (Croaţia, 340), venite ambele din calificări, şi Lesia Tsurenko (Ucraina, 61)
După calificarea în semifinalele turneului australian, Monica va primi un cec în valoare de $11,300 şi 110 puncte WTA.

Adversara Monicăi de mâine este ucraineanca de 27 de ani Lesia Tsurenko, pe care jucătoarea româncă a mai întâlnit-o o singură dată, la Indian Wells în 2011 şi a învins-o cu 6-2, 6-3.