Moment tandru: doi bebeluşi gemeni se recunosc şi „vorbesc” unul cu celălalt [video]

Archie şi Freddie
Archie şi Freddie (screenshot tramite video Youtube)

Un tată a vrut să surprindă momentul în care doi bebeluşi gemeni, în vârstă de patru luni, încep să „comunice” unul cu celălalt şi au chiar o „mică discuţie” atunci când se observă prima dată. Este clar că gemenii au o legătură specială.

Imaginile îi arată pe micuţii Archie şi Freddie în casa lor din Independence, Kansas (SUA), întinşi pe două scutece, cu feţele mici pline de emoţii. Zâmbetul i-a cuprins chipul lui Archie când l-a privit cu dragoste pe frăţiorul lui.

Cei doi bebeluşi fac zgomote ciudate, ca şi cum ar vorbi în propria limbă. Înregistrarea este din 3 ianuarie, dar clipul video a devenit viral recent. Archie lasă să-i scape un mic sunet, în timp ce fratele său îl priveşte şi îl ascultă cu răbdare. "Înainte de a face baie, Archie şi Freddie au avut o mică conversaţie ... ei bine, mai degrabă Archie a vorbit şi Freddie l-a ascultat", a scris tatăl pe contul său. „S-au recunoscut reciproc în timp ce le schimbam scutecele, nu se observaseră încă până acum”.

La naştere, un bebeluş nu poate vedea clar decât într-un spaţiu de 20 - 30 de centimetri. După două luni, aceştia cunosc deja chipul persoanei principale care îi îngrijesc, înainte de a învăţa să-şi identifice jucăriile preferate. Doar la patru luni bebeluşii pot vedea la distanţe mai mari, se pot concentra asupra obiectelor şi pot recunoaşte culorile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură