Moldova a găzduit copii orfani din zona de conflict din Ucraina. Candu: Avem aceleaşi provocări

Andrian Candu şi Evghenii Czolij au discutat şi despre provocările de securitate, inclusiv informaţională, cu care se confruntă Moldova şi Ucraina şi care vin din partea aceluiaşi stat.
Andrian Candu şi Evghenii Czolij
Andrian Candu şi Evghenii Czolij (facebook.com)

300 de copii orfani din zona de conflict a Ucrainei şi-au petrecut vara în taberele de odihnă din Moldova. Aflat într-o vizită la Chişinău, preşedintele Congresului mondial al ucrainenilor, Evghenii Czolij, a ţinut să aducă mulţumiri autorităţilor moldovene pentru găzduirea şi oportunitatea oferită copiilor.

De asemenea, reprezentantul ucrainenilor a apreciat efortul R. Moldova de a sancţiona persoanele care au luptat în conflictul armat de pe teritoriul Ucrainei menţionând că asemenea gesturi ar fi mai relevante decât orice declaraţii, deoarece ar proba în fapte valorile şi principiile împărtăşite de autorităţile de la Chişinău.

Potrivit serviciului de presă al Parlamentului, Andrian Candu şi Evghenii Czolij au discutat şi despre provocările de securitate, inclusiv informaţională, cu care se confruntă Moldova şi Ucraina şi care vin din partea aceluiaşi stat, preşedintele Congresului mondial al ucrainenilor menţionând că riscul major constă în dezinformarea şi ştirile false care prejudiciază imaginea şi aduc atingere securităţii ambelor state.

”Avem aceleaşi provocări şi angajamente similare pentru reforme. În ultima perioadă, relaţiile moldo-ucrainene devin mai puternice, datorită faptului că este un vecin de încredere, cu aceleaşi viziuni şi aspiraţii europene”, a ţinut să precizeze Andrian Candu.

Congresul mondial al ucrainenilor este o organizaţie notorie constituită în 1967 care coordonează diaspora ucraineană în toată lumea şi reprezintă interesele a peste 20 milioane de ucraineni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe