Mogulul Dan Voiculescu a epuizat toate căile de atac. Îl aşteaptă minim 5 ani de închisoare

Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel
Dan Voiculescu şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ la Curtea de Apel (Epoch Times România)

Ultima speranţă a mogulului Dan Voiculescu de a scăpa de puşcărie tocmai s-a năruit. Înalta Curte a respins marţi recursul în casaţie depus de avocatul lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, decizia fiind una definitivă şi irevocabilă, informează B1 TV.

Toate căile de atac a sentinţei de 10 ani de închisoare primite în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, pentru spălare de bani, au fost epuizate.

Recursul în casaţie a fost ultima cale de atac de care beneficia mogulul, după ce în luna ianuarie a fost cât pe ce să scape de închisoare. Contestaţia în anulare depusă de fondatorul Antenei 3 a fost atunci respinsă de Curtea de Apel Bucureşti.

În cazul în care instanţa o găsea întemeiată, dosarul ar fi fost retrimis la instanţa de fond pentru rejudecare, iar Dan Voiculescu ar fi fost eliberat, urmând a fi judecat în libertate.

Astfel, potrivit legii, mogulul Dan Voiculescu trebuie să execute cel puţin cinci ani din pedeapsă, înainte de a putea solicita eliberarea condiţionată.

Amintim că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au condamnat pe Dan Voiculescu în ziua de 8 august la 10 ani de închisoare, pentru spălare de bani şi prejudicierea statului român cu 60 de milioane de euro, în dosarul privatizării frauduloase a ICA.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.