Miting PNL, la pachet cu moţiunea de cenzură: "Guvernul nu poate fi o parcare pentru penalii ţării!" (Video)

Liberalii au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva premierului Victor Ponta, trimis în judecată în dosarul Rovinari-Turceni, în timp ce în Parlament urmează să fie votată moţiunea de cenzură.
Miting anti-Ponta, 29 septembrie 2015
Miting anti-Ponta, 29 septembrie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

UPDATE ora 11:45. Mitingul PNL s-a încheiat, liberalii veniţi din teritoriu îndreptându-se înapoi la autocare.

* * *

UPDATE ora 11:30. Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a susţinut un discurs pe scena improvizată de liberali în Parcul Izvor.

"Suntem partidul care va sprijini acest preşedinte, suntem partidul care va da un guvern care va colabora cu Klaus Iohannis pentru binele României. Suntem partidul care va debloca situaţia politică în care se află ţara. Administraţia noastră nu mai funcţionează. (...) Nu se fac parteneriate, nu se absorb fonduri europene.

Totul este o faţadă mincinoasă, care nu are decât un singur scop — să păstreze la putere pe Victor Ponta şi pe oamenii din jurul său care profită pe spatele românilor. România are nevoie de un guvern care să se bată pentru interesele sale, un guvern care să fie respectat, care să ne reprezinte cu demnitate.

România are nevoie de un guvern de profesionişti. Noi nu vrem să fim reprezentaţi de un penal, vrem să fim reprezentaţi de un guvern de profesionişti, de un guvern de valori. (...) Vom învinge! Suntem partidul care va dărâma acest guvern. Sper să fie astăzi, dacă nu astăzi... de azi înainte numai noi, PNL, putem să vorbim în numele interesului naţional, pentru că interes naţional înseamnă bine pentru fiecare, nu pentru un grup de oameni. Ponta şi cu toţi penalii nu dărâmă liberali." (sursă Agerpres)

* * *

UPDATE ora 10:30. Copreşedintele PNL Alina Gorghiu, care nu a venit astăzi la miting, le-a transmis un mesaj, pe contul său de Facebook, participanţilor la protestul organizat de PNL pentru susţinerea moţiunii de cenzură.

"Doamnelor şi domnilor,

Sunteţi aici în numele celor 1 milion de oameni care au semnat în această vară pentru demisia lui Victor Ponta, dar mai ales în numele majorităţii cetăţenilor României care nu au încredere în acest premier şi vor ca el să plece din funcţie! Vă mulţumesc tuturor.

Astăzi e momentul adevărului! Românii vor vedea faţa urâtă a egoismului politic sau faţa luminoasă a interesului public. Depinde doar de politicienii din partidele de guvernare cum vor alege să se prezinte! Parlamentarilor care încă mai ezită le spun doar atât: Ponta face de ruşine toată România, nu doar pe el însuşi.

PNL a făcut tot ce îi stătea în măsură să dea acest guvern jos, în sală sunt vinovaţii care îl ţin încă pe Victor Ponta prim-ministru.

• Nicăieri în lume, o ţară nu se conduce din faţa instanţei.

• Nicăieri în lume, un inculpat, doamnelor şi domnilor, nu poate conduce un guvern.

• Nicăieri în lume, un acuzat de spălare de bani nu poate gestiona bugete.

Premierul Victor Ponta nu mai are trecere, nici în ţară, nici în străinătate. Liderii europeni refuză să-l întâlnească, românii nu îl mai vor. Singurul motiv pentru care se mai află în funcţie e teama pesediştilor de opoziţie!

Vă asigur că ori azi, ori în câteva luni, până la alegerile locale, PSD va fi în opoziţie.

Dragi colegi şi prieteni,

Victor Ponta este deja istorie. Azi îl vedem şi nu e. Doar aparatele politice ale PSD îl mai ţin în funcţie, dar nici ele nu pot face minuni la nesfârşit.

Premierul nu lasă în urmă kilometri de autostrăzi şi munţi de reforme, ci o tonă de invective şi tone de minciuni. Mai lasă o mare pată pe imaginea României!

Aşa cum am fost alături de preşedintele Klaus Iohannis pe 16 noiembrie 2014, aşa vom fi şi în continuare, alături de toţi oamenii cinstiţi ai acestei ţări! Pentru că noi alegem România!

Atunci când suntem uniţi şi mobilizaţi, suntem convingători şi suntem învingători. Mă bucur să vad că sunteţi aici, în număr atât de mare, pentru a susţine România. Asta dovedeşte, încă o dată, că voi sunteţi vocea, sufletul şi puterea Partidului Naţional Liberal. Din tot sufletul, vreau ca această voce să se audă cu putere, de aici, până la cei de acolo şi în toată ţara. Pentru că România are nevoie de o guvernare cu suflet şi de un Partid Naţional Liberal, puternic şi unit în bine!

Vă rog pe fiecare dintre voi să duceţi acasă acest sentiment extraordinar de solidaritate liberală cu România care se manifestă acum, în faţa Parlamentului României. Dacă parlamentarii celorlalte partide aleg să mai ţină un pic în funcţie o păpuşă de cârpe, lupta noastră se va intensifica.

Vom fi şi mai hotărâţi să restabilim demnitatea României. Nu vom ceda, nici astăzi, nici altă dată, în faţa imposturii, a minciunii şi a abuzului. Şi vom câştiga pentru că nu există înfrângeri, atunci când suntem de partea binelui! Victorie!"

* * *

UPDATE ora 10:25. Înspre Parlament continuă să curgă autocare şi microbuze cu liberali aduşi din ţară.

* * *

UPDATE ora 10:15. "Guvernul nu poate fi o parcare pentru toţi penalii ţării", a declarat Andreea Paul, în timp ce Costică Canacheu şi-a exprimat speranţa că "această ploaie va desface apele în politică."

"Astăzi trebuie să le spunem celor de la Putere că Guvernul României nu este un loc pentru parcarea penalilor ţării! Transmiteţi-le astăzi, în forţă, de aici, din faţa Parlamentului Romaniei: Nu vrem penali în fruntea ţării, Ponta, trebuie să pleci acasă!", s-a adresat, Andreea Paul, mulţimii.

* * *

UPDATE ora 10:00. Pe scenă a urcat Teodor Atanasiu, care le-a cerut parlamentarilor ALDE să voteze moţiunea de cenzură, subliniind că nu te poţi numi liberal dacă susţii un om ca Victor Ponta.

Atanasiu şi-a început discursul reamintind că parlamentarii PNL vor intra să voteze moţiunea de cenzură, exprimându-şi speranţa că peste o ora şi jumătate va putea să dea mulţimii vestea că Guvernul a căzut.

* * *

UPDATE ora 9:50. La deschiderea mitingului a luat cuvântul Cristian Buşoi care a acuzat că mai multe autocare cu liberali au fost oprite nejustificat pe drum pentru ca aceştia să întârzie la mitingul de astăzi.

Urmează să ia cuvântul Teodor Atanasiu si probabil Cătălin Predoiu, aflat si el lângă scena improvizată, alături de Gheorghe Falcă.

* * *

UPDATE ora 9:45. Liberalii continuă să se adune la intrarea dinspre Parlament în Parcul Izvor. Mulţimea se strânge în valuri impresionante.

Şi-au făcut apariţia lideri ai partidului precum Ludovic Orban, Anca Boagiu şi Andreea Paul. Se suflă din vuvuzele, iar manifestanţii afişează pancarte cu mesaje precum "Ponta = zero barat interes naţional", "Jos Ponta, jos corupţie", "Parlamentarii nu sunt oile lui Ponta" şi chiar un citat din Gabriel Oprea - "Ponta nu are Dumnezeu."

* * *

UPDATE ora 9:30. Şefa PNL Alina Gorghiu pare să se ţină de cuvânt. Parcul Izvor s-a umplut de liberali, mulţi dintre ei aduşi cu autocare din ţară. Se văd pancartele organizaţiilor de sector, precum şi cele ale organizaţiilor judeţene.

Parcul Izvor este înţesat de poliţie şi jandarmi iar circulaţia este inclusiv pe trotuare uşor îngreunată. Numărul celor care se strâng în faţa parlamentului continuă să crească.

* * *

În timp ce marţi se dezbate în Parlament moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, liberalii au decis să iasă în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă modul în care premierul Românei.

"Ieşim în stradă, în număr mare, să ne facem auzit mesajul de solidaritate cu România. Prim-ministrul trimis în judecată alege să sacrifice reputaţia României ca să-şi prelungească şederea la Palatul Victoria. Noi alegem România! Marţi, de la ora 9.30, în Parcul Izvor, le cerem partidelor din Parlament să-şi reprezinte alegătorii, nu propriile interese politice.

Va fi un miting pentru demnitate, pentru o Românie europeană, pentru normalitatea pe care Victor Ponta şi complicii lui politici ne-au furat-o. Vă aşteptăm alături de noi!", scria luni, pe Facebook, şefa PNL Alina Gorghiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne