Ponta: Voi conduce Guvernul cât timp Iohannis nu este de acord să numească un premier de la actuala Majoritate

Primul ministru este de părere că Guvernul României nu trebuie să ajungă pe mâna lui Cătălin Predoiu, "un pedelist care a tăiat pensiile şi salariile, a crescut TVA şi a îndatorat ţara la FMI."
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Premierul Victor Ponta reiterează luni, într-un nou mesaj postat pe contul său de Facebook, faptul că nu va demisiona de la şefia Guvernului până când preşedintele Klaus Iohannis nu este de acord să numească un premier de la actuala Majoritate.

În mesajul său, şeful Executivului face referire la un sondaj de opinie realizat de INSCOP, un "institut deloc apropiat nouă", şi publicat într-un ziar "virulent anti-guvernamental", Adevărul, dar care are concluzii pe care le împărtăşeşte în totalitate:

1. Sunt pentru colaborare între Guvern şi Preşedinte şi aşa voi face până la finalul mandatului (cu condiţia să vrea şi Preşedintele);

2. Cât mai puţini ani "electorali" cu atât mai bine pentru stabilitate şi coerenţă;

3. Sigur că Guvernul actual nu trebuie înlocuit de un guvern PNL/PDL total neligitim şi condus de un Pedelist care a tăiat pensiile şi salariile, a crescut TVA şi a îndatorat ţara la FMI;

4. Voi conduce Guvernul cât timp Preşedintele nu este de acord să numească un premier de la actuala Majoritate şi insistă cu "Guvernul Meu"!

5. Alegerile anticipate reprezintă o variantă total negativă pentru ţară şi oricum imposibilă!

"Deci, să lăsăm de mâine ifosele şi visele de ajungere rapidă la Putere ale Pedeliştilor reşapaţi şi duduilor frustrate şi să ne vedem de muncă", a concluzionat premierul Ponta pe contul său.