Mişcarea Populară: CNE, format din epigoni comunişti plantaţi de ministrul Liviu Pop ca să-l "spele" pe Ponta

Mişcarea Populară a salutat decizia ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, de revocare a controversatului Consiliu Naţional de Etică (CNE), instituţie responsabilă să analizeze şi să emită verdicte în cazul suspiciunilor de plagiat în tezele de doctorat.
Traian Băsescu la Congresul PMP. 24 octombrie 2015
Traian Băsescu la Congresul PMP. 24 octombrie 2015 (Epoch Times România)

"Iată că se poate. Un prim pas în direcţia corectă. (...) Format din epigoni comunişti, plantaţi de ministrul Liviu Pop ca să-l "spele" pe Victor Ponta de plagiatul constatat de majoritatea specialiştilor dar şi de Universitatea din Bucureşti, CNE s-a mai remarcat prin albirea lui Gabriel Oprea, căruia în doar 10 zile i-a dat verdict de "neplagiat".

Acest CNE era condus de Paul Dobrescu, fost redactor şi şef de secţie la Era Socialistă, tribuna ideologică a lui Ceauşescu", a transmis, în cadrul unui comunicat de presă, partidul condus de Traian Băsescu, care îi ceruse anterior premierului Dacian Cioloş să ia o serie de măsuri concrete pentru a combate fenomenul plagiatului în rândul demnitarilor.

Mişcarea Populară apreciază faptul că ministrul Adrian Curaj a decis să construiască o nouă platformă de verificare a tezelor de doctorat, însă consideră extrem de important ca acesta să publice listele cu posesorii titlurilor doctorale din ultimii 25 de ani, inclusiv a conducătorilor şi comisiilor de acordare a titlurilor de doctorat.

"Dacă ministrul Curaj vrea să-şi dovedească până la capăt buna credinţă, este obligat să facă şi acest pas esenţial în asanarea vieţii academice din România. Transparenţă totală, în toate ministerele şi deciziile administrative, este încă doar o promisiune a guvernului Cioloş.

Decizia ministrului Educaţiei Adrian Curaj trebuie urmată în toate zonele administraţiei, dacă guvernul Cioloş doreşte să obţină încrederea populaţiei", se mai arată în comunicatul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne