Mircea Dumitru, despre efectul discursurilor agramate ţinute de politicieni

Efectul discursurilor agramate ale politicienilor este devastator. Degeaba argumentezi cât de importantă este şcoala dacă cei care ajung în fruntea instituţiilor şi în Parlamentul României nu sunt în starea să citească nici o pagină cum trebuie, a atras atenţia fostul ministru Mircea Dumitru.
Mircea Dumitru(Rectorul Universitatii Bucuresti),
Mircea Dumitru(Rectorul Universitatii Bucuresti), (Florin Chirila/Epoch Times)

Rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Cioloş, a vorbit într-un interviu acordat Epoch Times despre efectul pe care îl au asupra tinerilor discursurile agramate ale politicienilor.

"Nu stiu despre ceilalţi, dar eu mă simt ruşinat de-a dreptul când văd că oamenii aceştia sunt cei ce ne reprezintă politic şi că ei gestionează acum şi guvernarea generală a României şi sistemul de educaţie. Care ar fi efectul asupra elevilor? Păi în primul rând poate să alimenteze (...) o atitudine pernicioasă de răspândire a unei viziuni cinice asupra societăţii, pentru că elevul poate să spună: de vreme ce o persoană care vorbeşte prost limba română, care probabil că a trecut pe la şcoală când şi când şi care a luat notele pe care le-a luat copiind şi care ajunge să se prezinte aşa în public, a ajuns să fie ministru, atunci de ce ne cereţi nouă atâta carte, şcoală făcută serios?!", a declarat Mircea Dumitru.

În opinia fostului ministru al Educaţiei, efectul unor astfel de manifestări publice ale demnitarilor este "devastator".

"Efectul este devastator pentru că arată că în societatea noastră nu e o corelaţie între poziţia de demnitate publică şi merit - şi importanţa pe care o are cineva. Degeaba argumentezi cât de importantă este şcoala dacă cei care ajung în fruntea instituţiilor şi în Parlamentul României nu sunt în starea să citească nici o pagină. Nu le mai cerem să mai vorbească câteva minute să spună ceva ce e în mintea lor, nu sunt în stare să citească, îţi dai seama!", a precizat Mircea Dumitru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne