Mircea Băsescu, liber ca pasărea cerului. A executat doar un an din cei patru primiţi

Condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în favoarea interlopului Bercea Mondial, Mircea Băsescu va ieşi de după gratii după ce a executat doar un an din pedeapsa primită.
Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu
Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu (Captură Youtube)

Fratele preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Băsescu, va fi eliberat din penitenciar, după ce Tribunalul Constanţa a respins, luni, recursul formulat de procurori faţă de decizia Judecătoriei Medgidia de eliberare condiţionată a acestuia. În baza deciziei pronunţate luni, decizie care este definitivă şi executorie, Mircea Băsescu va ieşi de la penitenciarul Poarta Albă, unde este încarcerat.

Reamintim că, pe 16 iunie 2016, fratele fostului preşedinte Băsescu, Mircea Băsescu, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă, după ce ar fi primit bani de la Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, pentru a interveni pe lângă magistraţi, astfel încât interlopul să scape de închisoare. În acelaşi dosar, Marian Căpăţână - intermediarul banilor - a fost condamnat la 3 ani de închisoare.

Potrivit procurorilor, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne