Minivacanţa de 1 Mai: Aproape 80.000 de români o vor petrece în hoteluri şi pensiuni din România

(photos.com)

Potrivit datelor FPTR, aproape 80.000 de români îşi vor petrece minivacanţa de 1 Mai în hoteluri şi pensiuni din România, estimându-se că vor cheltui 18 milioane lei, iar alţi aproximativ 4.600 de români au ales destinaţiile externe şi vor cheltui 950.000 euro.

"Vremea bună anunţată de meteorologi pentru perioada următoare şi zilele libere au dus la creşterea numărului de turişti care evadează de acasă de 1 Mai. În aceste condiţii, proprietarii unităţilor de cazare au pregătit mai multe locuri în hoteluri şi pensiuni, în creştere cu 15% faţă de anul trecut. Ca în fiecare an, discotecile şi cluburile vor fi deschise, ceea ce va reprezenta o atracţie suplimentară pentru tineri.

Staţiunile montane vor fi luate cu asalt şi anul acesta de românii care vor să petreacă ziua de 1 mai la munte. Aproximativ 20.000 de turişti sunt aşteptaţi la munte. Astfel, unităţile de cazare de pe Valea Prahovei vor fi ocupate în proporţie de 70-80%, în timp ce în celelalte staţiuni montane gradul de ocupare va fi de până la 70%", se arată într-un comubnicat transmis joi de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Cei mai mulţi dintre turişti, circa 25.000 de persoane vor alege litoralul, în topul preferinţelor românilor aflându-se staţiunile fiind Mamaia şi Vama Veche, unde gradul de ocupare este de 100% din numărul de locuri pregătite. În celelalte staţiuni de la Marea Neagră gradul de ocupare ajunge la 70%.

În ceea ce priveşte agroturismul, acest segment a fost solicitat de aproximativ 30.000 de turişti, capacitatea de cazare din zonele cu tradiţie ajungând la 90%, iar în staţiunile balneare sunt aşteptaţi în jur de 10.000 de turişti.

"A intrat deja în tradiţie petrecerea zilelor libere de 1 Mai în Deltă Dunării. Anul acesta vor sosi aici peste 1.000 de turişti, pescari pasionaţi sau turişti dornici de inedit. Românii preferă să petreacă minivacanţa de 1 Mai în ţară, astfel că cererea pentru destinaţiile externe a scăzut cu 10% faţă de anul trecut. Aproximativ 4.600 de turişti vor merge în vacanţă în străinătate şi vor cheltui circa 950.000 de euro", se mai spune în comunivat.

Cei care pleacă din ţara în această perioadă aleg, în special, ofertele city-break, destinaţiile cele mai solicitate fiind Barcelona, Budapesta şi Londra.

În această statistica nu sunt luaţi în calcul turiştii individuali care nu au apelat la turismul organizat sau vor pleca la rude, iar numărul acestora nu poate fi estimat, a precizat FPTR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie