Ministrul Sănătăţii: Modificarea legii fumatului, un "atentat la sănătatea tuturor cetăţenilor"

Vlad Voiculescu a lansat un apel către deputaţi, cerându-le să nu modifice legea fumatului, căci acest fapt ar echivala cu un atentat la sănătatea cetăţenilor.
Ana Ion
08.09.2016

alte articole

Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Facebook)
Ana Ion
08.09.2016

Intenţia de modificare a legii care interzice fumatul în spaţiile publice reprezintă un "atentat împotriva tuturor cetăţenilor", a afirmat joi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, reamintind că în ţara noastră 42.000 de oameni mor anual din cauza bolilor cauzate de fumat - echivalentul a "200 de avioane prăbuşite", relatează Hotnews.

Prezent la deschiderea conferinţei "2035 - Prima generaţie fără tutun a României", găzduită de Palatul Cotroceni, Voiculescu a reamintit că propunerea de modificare a legii provine chiar de la Comisia de Sănătate a Senatului, care a propus amendamente ce "permit practic să se fumeze în orice spaţiu închis", dacă acesta este inscripţionat corespunzător şi a făcut apel la Camera Deputaţilor să nu dea curs acestei modificări.

O astfel de modificare ar reprezenta un "atentat la sănătatea tuturor cetăţenilor, indiferent dacă sunt angajaţi sau angajatori, copii sau adulţi", a acuzat Vlad Voiculescu.

Vorbind despre nocivitatea fumatului, ministrul a relatat că provine dintr-o familie în care ambii părinţi fumează de la 20 de ani şi a arătat cum i-a afectat fumatul pe ai săi. Astfel, tatăl ministrului, fost sportiv de performanţă, a făcut primul infarct înainte de 40 de ani şi a suferit un dublu bypass în urmă cu şase luni. Ambii săi părinţi au acum capacitatea pulmonară a tatălui său de 50%, a spus ministrul.

Reamintim că în iunie a.c., senatorii au modificat legea antifumat, prin redefinirea spaţiului public închis şi prin permiterea fumatului în spaţii separate, complet izolate şi inscripţionate.

"Prin spaţiul public închis se înţelege orice spaţiu accesibil public sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este încadrat de pereţi de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepţia spaţiilor cu destinaţie locativă", au decis senatorii.

For decizional pe acest proiect este Camera Deputaţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor