Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, fost angajat la Regia de Armament creată de Ceauşescu

Eugen Nicolăescu, ministru Sănătăţii, PNL
Eugen Nicolăescu, ministru Sănătăţii, PNL (Epoch Times România)

După ce a primit o sponsorizare cu mobilă de la o clinică particulară ce i-a dat posibilitatea să-şi renoveze întreg biroul, noi informaţii apar despre actualul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, potrivit cărora acesta ar fi activat în Regia de Armament creată de Nicolae Ceauşescu, informează evz.ro.

Mai precis, liberalul Eugen Nicolăescu ar fi lucrat timp de 14 ani la RATMIL S.A., Regia de Armament creată de Nicolae Ceauşescu. Cu toate acestea, ministrul Sănătăţii refuză să dea prea multe informaţii despre această perioadă a carierei sale.

După ce U.R.S.S. a invadat în august 1968 Cehoslovacia, Nicolae Ceauşescu a decis să creeze o industrie naţională de apărare oarecum independentă de Moscova. Astfel, fiecare minister important şi-a creat departamente militare, coordonate de o Regie de Tehnică Militară, denumită RATMIL S.A.

Principala piaţă de desfacere a instituţiei era lumea arabă şi organizaţiile teroriste. Ministrul Sănătăţii a ocupat atunci funcţia de şef Serviciu buget şi analize economice, iar ulterior a fost director general al instituţiei. Deşi nu a negat această activitate niciodată, care stă înscrisă şi în CV-ul său, Nicolăescu a făcut tot ce i-a stat în putinţă să ţină acest capitol din viaţa sa ascuns de ochii presei.

Conform CV-ului său, Eugen Nicolăescu s-a angajat în 1982 la Ministerul Turismului, o structură care se afla în acea perioadă în subordinea Securităţii. Din 1985, Nicolăescu a ajuns să lucreze în cadrul unei structuri speciale din Ministerul Comerţului.

Potrivit informaţiilor obţinute de cotidianul „Evenimentul Zilei”, liberalul era în realitate angajat la RATMIL, care a devenit o veritabilă industrie de apărare creată de Ceauşescu după ce Uniunea Sovietică a invadat Cehoslovacia.

Cornel Burtică, fostul ministru al Comerţului din perioada comunistă a declarat în urmă cu câţiva ani pentru publicaţia amintită că, din 1981-1982, această structură a devenit una a Securităţii.

Astfel, fiecare minister avea la rândul său câte un departament militar, iar de coordonarea lor se ocupa Regia de Tehnică Militară sau RATMIL.
Eugen Nicolăescu a dezvăluit, după Revoluţia din decembrie 1989, în propriul CV unde lucra de fapt. Prin urmare În perioada 1991-1994, actualul ministru al Sănătăţii a fost şef Serviciu buget şi analize economice la RATMIL.

În anul 1994 Nicolăescu devine director economic, iar în anul 1997 ajunge director general. Cariera sa la RATMIL se încheie în 1999.
Începând cu 1999, actualul Ministru al Sănătăţii a rămas timp de câţiva ani în zona comerţului cu arme şi s-a angajat la o firmă recunoscută pentru legăturile sale cu Shimon Naor, un cunoscut traficant de armament de origine israeliană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne