Ministrul Nicolăescu despre reorganizarea în Sănătate: Vor fi reduse 3-4.000 de posturi

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii
Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii (Epoch Times România)

Proiectul de reorganizare a sistemului are ca obiective accentuarea descentralizării şi controlul costurilor, ca parte a reformei în interesul cetăţeanului, economiile fiind estimate pentru 2013 la 50 de milioane de euro, iar reducerile de personal - la 3-4.000 de persoane, a declarat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Într-o conferinţă de presă, ministrul a precizat că iniţiativele de reorganizare lansate vineri în dezbatere publică reprezintă "un prim pas" al reformei din Sănătate "în interesul cetăţeanului".

Este "preferabilă o reformă din mers, decât o nouă legislaţie, care să întârzie cu câţiva ani" schimbările necesare, precizând că măsurile propuse de Ministerul Sănătăţii (MS) sunt agreate şi susţinute de FMI, a mai afirmat Nicolăescu.

Referindu-se la reorganizarea direcţiilor de sănătate publică şi a caselor de asigurări de sănătate judeţene demnitarul a precizat: "Puteţi să-i spuneţi reorganizare, dacă desfiinţare nu place auzului".

Măsurile de reorganizare urmăresc controlul costurilor, reproiectarea componentelor de bază din sistem şi implicarea comunităţilor şi autorităţilor locale, ceea ce înseamnă, în opinia sa, "accentuarea descentralizării", a mai afirmat Eugen Nicolăescu.

Eugen Nicolăescu a subliniat apoi că reforma urmăreşte "apropierea sistemului public de cetăţean", realizarea de economii inclusiv prin reducerea birocraţiei şi profesionalizarea sistemului.

Prin procesul de reorganizare din Sănătate vor fi reduse 3-4.000 de posturi "din birocraţie", însă, în urma unei evaluări pe competenţe, ocupanţii acestora vor fi redistribuiţi astfel încât numărul celor fără loc de muncă să fie cât mai mic, a anunţat ministrul Eugen Nicolăescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură