Ministrul Lucian Isar a participat la Forumul Economic România-Austria

Oana Moisescu
19.06.2012

Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, a făcut parte din delegaţia guvernamentală care l-a însoţit luni 18 iunie pe premierul Victor Ponta în vizita sa oficială în Austria.

Cu acest prilej, ministrul Isar a participat la Forumul Economic România-Austria, organizat de Camera Economică federală a Austriei (WKO), în cadrul căruia a prezentat Programul guvernamental de susţinere a relansării economice. Oficialul român a prezentat participanţilor la Forum măsurile pentru continuarea procesului de privatizare a activelor de stat aflate în administrarea MECMA şi a evidenţiat importanţa implementării guvernantei corporatiste la societăţile cu capital de stat, prin profesionalizarea actului de conducere şi introducerea managementului privat.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi de biroul de presă al MECMA, la Forum au participat cca. 300 de reprezentanţi ai firmelor austriece interesate de relaţiile cu România, care au fost informaţi cu privire la strategia adoptată pentru eficientizarea sectorului energetic românesc şi oportunităţile concrete de a investi în obiective hidroenergetice noi sau aflate în diferite stadii de execuţie, dar şi în sectoare care utilizează resurse regenerabile.

În cadrul lucrărilor Forumului, reprezentanţii Federaţiei Industriaşilor austrieci, asociaţie a mărilor industrii prelucrătoare, energetice şi bancare, au prezentat delegaţiei române intenţia de a continua şi dezvolta investiţiile de anvergură în România, ţara noastră fiind, în opinia acestora, un pilon de bază în expansiunea mărfurilor şi capitalurilor austriece în regiunea Mării Negre şi în ţările adiacente.

În marja vizitei la Viena, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri a avut o întâlnire cu ministrul austriac al economiei, familiei şi tineretului, Reinhold Mitterlehner. Cei doi demnitari au analizat stadiul actual de dezvoltare a schimburilor comerciale bilaterale şi au identificat un potenţial major de creştere a volumului de livrări reciproce de mărfuri, dar şi necesitatea unei echilibrări dinamice a acestora. În ceea ce priveşte dezvoltarea proiectului gazoductului Nabucco, cei doi miniştri au convenit asupra necesităţii promovării comune a acestuia, cu sprijinul autorităţilor UE.

Pe agenda vizitei la Viena a ministrului Lucian Isar s-au aflat şi întâlniri cu câteva companii austriece de referinţă din sectorul energetic: Verbund Ag, Wien Energie şi Voith GmbH, care dezvoltă deja proiecte în domeniul resurselor regenerabile în România şi care şi-au exprimat intenţia de continuare a investiţiilor în aceste domenii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor