Ministrul Ladislau Ritli: proiectul Legii Sănătăţii va fi supus spre dezbatere publică în această lună

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli.
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli. (www.gov.ro)
Epoch Times România
19.04.2012

În această lună, proiectul de Lege a Sănătăţii va fi supus dezbaterii publice, iar cele mai importante modificări pe care le aduce actul normativ se referă la modul de finanţare a sistemului sanitar şi la organizarea spitalelor, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, la Cluj-Napoca.

"Va fi un proiect de lege cadru, în care modificările cele mai importante sunt la nivelul finanţării, a sistemului de asigurări de sănătate şi în privinţa organizării spitalelor. Legea caută să găsească un echilibru între sistemul public şi privat de asigurări de sănătate. În ceea ce priveşte spitalele, sunt alternative la spitalul public actual, organizat clasic. Va exista posibilitatea organizării unor structuri aproape independente, sub forma unor fundaţii, care sunt publice, dar cu management privat", a declarat ministrul Sănătăţii.

Referindu-se la deblocarea posturilor din sistemul sanitar, Ladislau Ritli a precizat că Ministerul Finanţelor a solicitat "o aprofundare a lucrurilor", iar luarea unei decizii concrete în acest sens a fost amânată. Ministerul Sănătăţii a înaintat însă un set de documente alternative, ce privesc sustenabilitatea financiară şi ocuparea posturilor necesare din sistem.

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, s-a aflat la Cluj-Napoca, joi, cu ocazia participării la Congresul Naţional de Medicină Şcolară şi Universitară, care se desfăşoară la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", în organizarea Societăţii Medicilor din Colectivităţile de Copii şi Tineri.

Manifestarea reuneşte 150 de medici din 27 de judeţe ale ţării, dezbaterile fiind axate pe patologia copilului şi a adolescentului, rolul educaţiei fizice şi al deprinderilor nutriţionale corecte în formarea unui stil de viaţă sănătos, precum şi pe locul medicinei şcolare în sistemul actual de sănătate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor