Ministrul iranian al apărării este urmărit de Interpol în legătură cu un atentat terorist comis în 1994

Epoch Times România
21.08.2009

Ahmad Vadhidi, noul ministru iranian al apărării, desemnat de preşedintele Mahmud Ahmedinejad în urma realegerii sale, se află pe lista persoanelor urmărite de Interpol în legătură cu punerea la cale a atentatului terorist din 18 iulie 1994 împotriva sediului AMIA din Buenos Aires al comunităţii evreieşti din Argentina, soldat cu moartea a 85 de persoane, relatează publicaţia israeliană online Debka File, specializată în probleme militare şi de securitate.

În perioada menţionată, Ahmad Vadhidi a deţinut funcţia de comandant al Brigăzilor al-Quds, unitatea de elită a Gărzilor Revoluţionare Iraniene, însărcinată cu comiterea atentatului la o reuniune a Consiliului Revoluţionar Islamic din 1993, desfăşurată în oraşul iranian Mashhad.

Ahmad Vadhidi a încredinţat comiterea atentatului lui Imad Mugniyeh, şeful de operaţiuni al organizaţiei şiite sud-libaneze Hezbollah iar atentatul a fost comis cu o maşină-capcană de teroristul sinucigaş Ibrahim Hussein Berro, militant al Hezbollah infiltrat în Argentina prin Tripla Frontieră dintre Argentina, Paraguay şi Brazilia.

Comandantul Brigăzilor al-Qudos îl cunoştea pe Imad Mugniyeh din anii 80 când deţinea funcţia de comandant al Gărzilor Revoluţionare Iraniene în Liban şi împreună au pus la cale şi executat răpirea unor personalităţi occidentale, printre care şeful staţiei CIA în Liban, William Buckley şi colonelul american Richard Higgins. Ambii au fost torturaţi până la moarte de o echipă mixtă compusă din iranieni şi libanezi.

Procurorul argentinian Alberto Nisman a clarificat toate aspectele legate de implicarea Iranului şi a Hezbollah în atentatul din 1994 şi a convins Interpolul să emită mandate de arestare împotriva liderului suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei şi a fostului preşedinte Hashem Rafsanjani.

Ahmad Vadhidi a fost ministru adjunct al apărării al Iranului, însărcinat cu punerea la punct de rachete balistice şi a condus, de asemenea, departamentul de planificare al ministerului apărării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor