Ministrul german de Externe: Nu ne mai putem baza în totalitate pe Casa Albă

Ministrul german de Externe, Heiko Maas
Ministrul german de Externe, Heiko Maas (Thomas Trutschel/Getty Images)

Ministerul german de Externe a declarat luni că Europa nu se mai poate baza pe Donald Trump şi trebuie să strângă rândurile după ce preşedintele american a declarat că Uniunea Europeană este un inamic al SUA în ceea ce priveşte comerţul.

“Nu mai putem să ne bazăm în totalitate pe Casa Albă”, a afirmat Heiko Maas pentru grupul media Funke. “Pentru a menţine parteneriatul nostru cu SUA, trebuie să îl reajustăm. Prima consecinţă clară nu poate fi decât aceea că trebuie să colaborăm şi mai strâns în Europa”, potrivit Reuters.

Maas a adăugat: “Europa trebuie să nu permită să fie divizată, indiferent cât de tăioase ar fi atacurile verbale şi oricât de absurde ar putea fi postările pe Twitter”.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a răspuns afirmaţiilor lui Trump, susţinând că “America şi UE sunt cei mai buni prieteni”. De asemenea, vizându-l pe liderul american în mod specific, Tusk a adăugat că “Oricine spune că suntem inamici răspândeşte ştiri false”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe