Ministrul de Externe bulgar crede că nu este greşit să cooperezi cu Coreea de Nord

P. P.
13.02.2014

alte articole

(NIKOLAY DOYCHINOV / AFP / Getty Images)
P. P.
13.02.2014

Ministrul de Externe al Bulgariei, Kristian Vigenin, este de părere că nu este nimic greşit să închei un acord de cooperare interguvernamental cu Coreea de Nord, notează Novinite.

”În octombrie 2010, ministrul de Externe Nicolay Mladenov a propus un astfel de program pe o perioadă de trei ani. Tot ce facem acum este să reînnoim cadrul acestui acord”, a precizat Vigenin.

Miercuri, guvernul bulgar a aprobat oficial proiectul pentru programul interguvernamental de cooperare cu Coreea de Nord în domenii precum cercetarea, educaţia şi cultura. Această decizie a provocat mai multe nemulţumiri publice şi tensiuni în cadrul societăţi civile exprimate în mare parte prin mediile sociale.

Cele mai multe îngrijorări ale cetăţenilor au avut ca obiectiv faptul că Bulgaria a reînceput vizita fostelor ţări partenere din timpul erei comuniste.

”În trecut, activităţile sub acest acord au fost destul de limitate, în mare parte au fost compuse din participări la filme şi festivale culturale. Cât despre mass media, nu prea avem ce putem să învăţăm de la Coreea de Nord, însă există posibilitatea să putem fi de ajutor”, a adăugat ministrul bulgar.

Vigenin a mai adăugat, că Bulgaria, ca şi celelalte state membre UE, are o ambasadă diplomatică la Phenian şi astfel de acorduri nu reprezintă ceva ieşit din comun.

Luna aceasta, cetăţenii bulgari din mai multe oraşe au început o nouă rundă de proteste împotriva sărăciei şi monopolului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor