Ministru suedez demisionează după ce a condus sub influenţa alcoolului: "Vreau să îmi asum responsabilitatea!"

Cel mai tânăr ministru din guvernul Suediei demisionează după ce a fost depistată cu alcoolemie de 0,2 la mie, asumându-şi răspunderea pentru greşeala făcută.
Aida Hadzialic
Aida Hadzialic (www.government.se)

Ministrul Educaţiei din Suedia, Aida Hadzialic, şi-a anunţat demisia, după ce poliţia a depistat-o conducând autoturismul sub influenţa alcoolului.

Într-o scurtă conferinţă de presă susţinută sâmbătă la Rosenbad, Hadzialic a recunoscut că s-a urcat la volan pentru a se întoarce acasă din Copenhaga unde fusese la un concert, după ce a băut două pahare de vin. Ministrul a susţinut că s-a urcat la volan - acţiune pe care a numit-o greşeală vieţii sale - la 4 ore după ce a băut vin, crezând că după acest interval de timp nu mai este sub influenţa alcoolului.

Trasă pe dreapta de poliţie, Hadzialic a fost depistată cu o alcoolemie de 0.2 în sânge, limită peste care condusul devine infracţiune informează sverigesradio.se.

"Vreau să îmi asum responsabilitatea pentru ce am făcut!," a declarat Aida Hadzialic, motivându-şi demisia.

Ministrul a precizat că îşi va depune oficial demisia luni, dar că l-a informat deja pe premierul Stefan Lofven despre acest lucru, iar acesta a acceptat.

Hadzlialic, acum în vârstă de 29 de ani, a devenit ministru la vârstă de 27 de ani, fiind cel mai tânăr ministru din istoria Suediei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe