Războiul Ghiţă-Ghinea, un nou episod. "Ar vrea ei să scape de mine 10 zile"

Continuă războiul dintre deputatul Sebastian Ghiţă şi ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, care nu demult l-a denunţat la DNA. Noul subiect de dispută - sistemul IT My Smis şi concediul tehnocratului.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a răspuns vineri, pe contul său de Facebook, acuzaţiilor lansate de deputatul Sebastian Ghiţă care "se agită" şi zice că sistemul IT My Smis - prin care potenţialii beneficiari pot solicita banii europeni pentru perioada de programare 2014-2020 - a căzut, iar tehnocratul şi-a luat un concediu 10 zile.

"Sistemul nu a căzut, se primesc proiecte în continuare. De fapt, un AM care nu este subordonat Ministerului Fondurilor Europene (MFE) a dat o instrucţiune privind amânarea evaluării proiectelor. O să am o discuţie cu acel AM pe subiect. Alte AM-uri continuă evaluarea, fără instrucţiuni.

De fapt, Ghiţă se agită pentru a demonstra că ar fi trebuit să folosim acel sistem IT pe care s-au plătit 38 milioane de euro degeaba. Cazul pe care l-am trimis la DNA", a declarat Cristian Ghinea.

Potrivit tehnocratului, când a venit la Ministerul Fondurilor Europene i s-a spus că nu s-a lucrat la modulul de Evaluare pentru că trebuie folosit un sistem făcut de firmele lui Sebastian Ghiţă, sistem netestat de nimeni, achiziţionat pentru altceva şi cu corecţii la achiziţie (trucată).

"Adică oamenii lui Ghiţă din minister şi din alte instituţii erau porniţi să ne vîndă ceva pe logica: domnu ministru, dacă tot s-au dat banii pe el... Evident, nimeni nu ştie pentru ce s-au plătit exact 38 de milioane de euro. Dar trebuia folosit. Pentru că altfel păţim ambuscade ca asta de azi. Cînd Ghiţă zice explicit că nu folosim sisteme plătite de stat", a adăugat ironic ministrul.

Cât despre presupusa sa vacanţa în timp ce ţara ardea, Cristian Ghinea a subliniat că nu şi-a luat nicidecum în concediu 10 zile, ci doar o zi, vineri. "Ar vrea ei să scape de mine 10 zile", a remarcat amuzat ministrul.