Miniştrii de finanţe din UE semnează un acord privind evaziunea fiscală

Ministrul german de finanţe Wolfgang Schaeuble, 25 martie 2013 în Berlin
Ministrul german de finanţe Wolfgang Schaeuble, 25 martie 2013 în Berlin (JOHANNES EISELE / AFP / Getty Images)

Miniştrii de finanţe din Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie au semnat un acord de schimb de informaţii, într-o încercare de a reprima evaziunea fiscală, a raportat Telegraph.

Acordul înseamnă că băncile din G5 vor fi obligate să dezvăluie detaliile financiare ale clienţilor străini, care vor fi apoi predate ţărilor unde îşi au domiciliul fiscal pentru a fi verificate pentru evaziune.

Documentul susţine că a fost trimisă o scrisoare comisarului european pentru taxe, Algirdas Šemeta, informându-l de înţelegere, despre care cei cinci miniştri de finanţe au declarat că "nu numai că va ajuta la prinderea şi descurajarea evazioniştilor, dar va oferi un model pentru un acord multilateral mai vast pe care sperăm să-l vedem implementat în timp util".

Ei au spus că "invită alte state membre ale UE să se alăture acestui proiect-pilot", care se speră că va elimina "locurile de refugiu pentru cei care caută să se sustragă de la plata impozitelor".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe