Ministerul de Externe de la Chişinău solidar cu poporul bielorus

Protestul poporului bielorus în Minsk, după alegerile prezidenţiale
Protestul poporului bielorus în Minsk, după alegerile prezidenţiale (facebook.com/S.Litvinenco)

Ministerul de Externe de la Chişinău şi-a exprimat „întreaga solidaritate cu poporul bielorus”, fiind „îngrijorat” de violenţele înregistrate în cadrul protestelor postelectorale.

Potrivit unei declaraţii, Ministerul de Externe susţine că, „în aceste momente dificile”, continuă să susţină „consolidarea democraţiei, prosperitatea, stabilitatea şi independenţa Republicii Bielorusia”.

„Sperăm că dificultăţile cu care se confruntă în aceste zile poporul bielorus vor fi depăşite pe cale paşnică, în cadrul unui dialog politic autentic şi incluziv”, se mai arată în declaraţie, care este contrară felicitărilor adresate luni de preşedintele Igor Dodon liderului de la Minsk, Alexandr Lukaşenko, aflat la putere de 26 de ani.

Sute de mii de oameni s-au adunat duminică după-amiază la Minsk, dar şi în alte mari oraşe din Bielorusia, pentru a manifesta împotriva lui Aleksandr Lukaşenko, la o săptămână după alegerile, considerate fraudate, care i-au prelungit mandatul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe