Rusia ia apărarea lui Lukaşenko, susţine că Bielorusia este asaltată de forţe străine

Maria Zaharova purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus
Maria Zaharova purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus (Facebook - Screenshot)

Rusia a declarat, joi, că este îngrijorată de situaţia din Bielorusia şi ca motiv a menţionat încercări ale forţelor exterioare de a destabiliza ţara în urma alegerilor contestate de duminică.

Joi, Bielorusia a început să elibereze o parte din miile de persoane reţinute în cadrul represiunii ordonate de dictatorul Alexander Lukaşenko. Măsurile extrem de dure luate împotriva protestatarilor care contestă rezultatele alegerilor au determinat Uniunea Europeană să ia în considerare impunerea de sancţiuni.

"Observăm o presiune fără precedent care este exercitată de partenerii externi individuali asupra autorităţilor din Bielorusia", a declarat Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus.

„Putem observa încercări clare de a se amesteca în afacerile interne ale unui stat suveran pentru a crea diviziuni sociale şi a destabiliza situaţia”, a spus reporterilor în cadrul unei conferinţe de presă.

Mii de oameni au format lanţuri umane şi au ieşit pe străzile din Minsk în a cincea zi consecutiv de proteste împotriva lui Lukaşenko, pe care îl acuză de fraudarea alegerilor prezidenţiale de duminică pentru a-şi asigura încă un mandat.

Lukaşenko, care a susţinut, de asemenea, existenta unui complot susţinut de forţe străine care ar încerca să destabilizeze ţara, a criticat manifestanţii afirmând că sunt infractori şi şomeri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe