Miliardar chinez exilat avertizează că Beijingul urmăreşte să “decimeze” Statele Unite

Guo Wengui, un mogul chinez în imobiliare autoexilat, a criticat ceea ce el a numit “cleptocraţia” ce conduce China şi a avertizat că un val de spioni chinezi sunt trimişi pentru a “decima” Statele Unite – unde Guo a primit în prezent adăpost.
Poză pe care miliardarul chinez Guo Wengui a postat-o pe Twitter - faţa sa apare pe un poster cu James Bond
Poză pe care miliardarul chinez Guo Wengui a postat-o pe Twitter - faţa sa apare pe un poster cu James Bond (Twitter)

CNBC a precizat că remarcile lui Guo au fost făcute în condiţiile în care guvernul chinez şi-a intensificat acuzaţiile împotriva miliardarului, care este învinuit de diverse crime precum corupţie şi viol, acuzaţii pe care Guo le neagă cu tărie.

“Ceea ce ar trebui să facă SUA este să ia măsuri, în loc doar să discute cu cleptocraţia chineză”, a afirmat Guo printr-un translator la un eveniment organizat la Clubul Naţional al Presei din Washington, DC.

“Ei sunt doar un grup micuţ al Mafiei, pur şi simplu. Aş dori ca toţi membrii Partidului Comunist Chinez să se trezească şi să se opună clicii aflate la conducere”, a adăugat Guo, care mai foloseşte numele Miles Kwok pe reţelele sociale.

Guo a cerut azil în SUA în această lună după ce a sosit în ţară cu viză turistică. În prezent, el lucrează într-un apartament de lux în valoare de 78 milioane de dolari în New York City, luptând împotriva acuzaţiilor guvernului comunist chinez, care au fost lansate la scurt timp după ce Guo a învinuit de corupţie mai mulţi oficiali puternici, inclusiv pe şeful comisiei anticorupţie din cadrul Partidului Comunist Chinez.

Deşi conturile sale de pe reţelele sociale au fost şterse, el a reuşit să le repună în funcţiune şi a continuat valul de atacuri împotriva “cleptocraţiei”.

Guo Wengui însuşi nu este străin de corupţie. La un moment dat el s-a împrietenit cu un oficial chinez din sectorul de informaţii care, ulterior, a fost acuzat că a primit de la Guo mită în valoare de 8,8 milioane de dolari.

În vârstă de 50 de ani, miliardarul chinez a promis să continue să “schimbe China” chiar dacă se confruntă cu atacurile formulate împotriva sa. Wall Street Journal a declarat că Guo a strâns o avere de 150 milioane de dolari, pe care o va folosi în lupta sa.

“SUA este ultimul tărâm al justiţiei. Nu aş fi în viaţă dacă nu ar fi existat SUA”, a declarat Guo pentru Wall Street Journal.

Totuşi, el are în continuare unele probleme în America. Contul său de Facebook a fost închis în urmă cu câteva zile, aparent pentru încălcarea termenilor şi condiţiilor, iar CNBC a raportat că un discurs planificat pentru marţi la Institutul Hudson a fost amânat.

În remarci făcute săptămâna trecută, Guo a precizat că este conştient de multiplele încercări ale “cleptocraţiei... de a slăbi Statele Unite, de a provoca harababură în Statele Unite şi pentru a... decima Statele Unite”.

“Aceste planuri reprezintă ameninţări mari pentru poporul american şi proprietatea lor”, a mai afirmat Guo, conform CNBC, adăugând că este posibil ca acele eforturi să fie “de 100 de ori, sau chiar 1.000 de ori” mai distrugătoare ca atacurile teroriste din 11 septembrie 2001.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe