Memo desecretizat al FBI vorbeşte despre farfurii zburătoare şi extratereştri

Într-unul dintre documente publicate de FBI în 2011 cu privire la viaţa extraterestră, se vorbeşte despre recuperarea a trei presupuse farfurii zburătoare în New Mexico în 1950, fiecare având în interiorul ei 3 corpuri cu formă umanoidă. FBI-ul susţine că acel document nu dovedeşte existenţa OZN-urilor.
Aşa zisul “Hottel Memo”.
Aşa zisul “Hottel Memo”. (Captură Foto)

FBI-ul a deschis “Seiful” (The Vault) – o bibliotecă de documente făcute publice prin intermediul Freedom of Information Act – în 2011. În următorii doi ani, un anumit document, cunoscut în prezent sub numele de “Hottel Memo”, a adunat aproape un milion de vizualizari.

Memo-ul a fost scris în 22 martie 1950 de Guy Hottel, pe atunci şeful biroului FBI din Washington, D.C. Documentul susţine:

“Un investigator al Forţelor Aeriene a declarat că trei aşa-numite farfurii zburătoare au fost recuperate în New Mexico. Ele au fost descrise ca având o formă circulară, cu zonele centrale ridicate, şi cu un diametru de aproximativ 16 metri. În fiecare dintre ele au fost găsite 3 trupuri cu formă umană, dar cu o înălţime de doar 0,90 m, îmbrăcate într-un material metalic de o textură foarte fină. Fiecare corp era înfăşurat într-un mod similar costumelor speciale folosite de piloţii de încercare sau piloţii care zboară la viteze mari”.

În 2013, FBI-ul a făcut o declaraţie publică în privinţa memo-ului, din moment ce acesta a primit atenţie pe scară largă.

Unii oameni au asociat memo-ul cu o presupusă conspiraţie pentru a muşamaliza cazul unui OZN prăbuşit în Roswell, New Mexico. FBI-ul a declarat: “Hottel Memo este datat cu aproape 3 ani după evenimentele din Roswell din iulie 1947. Nu există niciun motiv să credem că cele două sunt conectate”.

După rapoartele iniţiale despre un OZN prăbuşit în Roswell, armata a declarat că a fost vorba de un balon meteorologic.

FBI-ul a declarat că nu a investigat mai departe farfuriile zburătoare raportate de Hottel. “Hottel Memo nu dovedeşte existenţa OZN-urilor. Este pur şi simplu o afirmaţie la mâna a doua sau a treia care nu a fost niciodată investigată”.