Meleşcanu, somat să dea explicaţii. "Cei care cred că o să atragă respectul zburlindu-se, să n-o facă în numele nostru"

Platforma România 100 a reacţionat după ce România, prin Ministerul de Externe, a blocat declaraţia Serviciului European de Acţiune Externă privind mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Ministerul de Externe trebuie să dea explicaţii cu privire la negocierea declaraţiei Uniunii Europene privind, printre altele, chestiunea mutării ambasadei SUA la Ierusalim, a solicitat sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă, Platforma România 100.

Organizaţia condusă de fostul premier Dacian Cioloş consideră că Ministerul Afacerilor Externe are obligaţia de a furniza opiniei publice clarificări privind conţinutul, oportunitatea şi motivele pentru care România a considerat declaraţia pregatită la nivelul UE inoportună.

"Cetăţenii români au dreptul să ştie dacă această decizie s-a luat cu respectarea tuturor procedurilor constituţionale şi cu consultarea tuturor actorilor instituţionali. Considerăm că deciziile de politică externă de o asemenea importanţă se iau cu argumente bine fundamentate, inclusiv public, cu respectarea procedurilor şi rolurilor constituţionale şi având permanent în vedere interesele strategice fundamentale ale României ca stat membru al UE şi NATO", arată Platforma România 100.

Fostul prim-ministru Dacian Cioloş a subliniat că "demnitatea noastră de români şi de oameni pur şi simplu o câştigăm şi o păstrăm atâta vreme cât o asumăm, cu vocea, cu fapta, când e necesar în stradă".

"Cei care cred că o să atragă atenţia şi respectul zburlindu-se, să o facă dar nu în numele nostru al tuturor. Iar când o fac în numele nostru, au datoria să spună pe ce ”s-au bazat”, vorba lui Moromete", a adăugat Dacian Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne