MEI anunţă tarife avantajoase pentru transportatorii materialelor de construcţie cu trenul

Vagoane cu nisip în gară
Vagoane cu nisip în gară (mei.gov.md)

Ministerul Economiei şi Infrastructurii (MEI) anunţă că, în contextul lansării proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”, agenţii economici, care transportă materiale de construcţie pe calea ferată, vor beneficia de tarife avantajoase.

”Mai exact, la transportarea mărfurilor pe teritoriul Republicii Moldova, aceştia vor beneficia de tarife începând cu 3 cenţi tona/km. Taxa variază în funcţie de tipul materialelor de construcţie, cantitatea şi tipul vagonului”, se arată într-un comunicat MEI.

Totodată, Ministerul Economiei şi Infrastructurii îndeamnă agenţii economici să transporte pe calea ferată materialele de construcţie necesare la renovarea drumurilor naţionale şi locale, pentru a reduce traficul camioanelor de mare tonaj pe trasee, dar şi pentru a preveni deteriorarea asfaltului de pe şosele.

Amintim că liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a promis în cadrul unui briefing de presă că în accest an Guvernul va construi sau repara 1200 de kilometri de drumuri din localităţile Moldovei în cadrul ”unui program naţional ambiţios şi cel mai mare proiect de îmbunătăţire a infrastructurii de la independenţă încoace”. Totuşi Plahotniuc nu a precizat bugetul sau sursa banilor spunând doar că membrii guvernului condus de PD vor explica detaliile ulterior.

În replică, fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă a subliniat că ceea ce a fost blocat anterior pentru că nu convenea autorilor proiectelor, acum este reluat de PD şi în mod fals prezentat ca fiind nou, unic, fără precedent şi preferinţe politice. Oricât de frumos va fi ambalat proiectul, scopul este evident: menţinerea cu orice preţ la putere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe