Medic, despre haosul din Sănătate: Îmi fac meseria dar nu mă trimiteţi să mă sinucid!

Aprovizionare cu combinezoane la spitalul Floreasca in timpul crizei coronavirus
Aprovizionare cu combinezoane la spitalul Floreasca in timpul crizei coronavirus (Epoch Times România)

Tot mai mulţi medici se plâng de dezastrul din Sănătate şi de slaba pregătire a multor spitale în lupta împotriva coronavirusului, în ciuda eforturilor autorităţilor de a transmite un mesaj opus, pozitiv. Doi dintre aceşti medici au discutat, la Europa FM, despre această problemă.

Astfel, Cosmin, medic într-o secţie de Terapie Intensivă, a susţinut că la spitalul său nu există “absolut nimic”, fiind nevoit să îşi cumpere singur mănuşi de pe Internet. De asemenea, el a subliniat că nu refuză să îşi facă datoria dar cere statului să nu îl trimită la muncă pentru a se “sinucide”.

“Ştim cu toţii, dreptul la viaţă este pe locul întâi. Şi atunci, nu este nicio problemă, mergem să ne luptăm, dar daţi-ne ceva cu care să ne apărăm. Sunt într-un spital mic nu într-unul judeţean, şi pot să vă spun că nu există absolut nimic. Inclusiv mănuşile mi le-am cumpărat singur, măştile mi le-am comandat ieri de pe internet. Eu îmi fac meseria, dar nu mă trimiteţi să mă sinucid. Daţi-mi soluţii să mă protejez sau îmi depun demisia. Nu m-am angajat să mă sinucid în România pentru că nu există niciun mijloc de protecţie”, a declarat medicul.

De asemenea, Petre, specialist în medicină de familie, s-a plâns de acelaşi lucru de care s-au plâns numeroase cadre medicale, şi anume lipsa echipamentelor de protecţie (măşti, combinezoane, biocide etc.) în lupta cu virusul din China.

“Trebuie să avem în spate un aparat întreg care să ne protejeze. Noi suntem vârfurile, noi ne asumăm responsabilitatea, dar fără materiale, echipamente, suport, informaţii nu putem să facem nimic. Aşa suntem nişte erori, nu suntem eroi. Am cerut 300 de vaccinuri antigripale, am primit 30. Suntem nişte oameni valoroşi pentru bolnavi. Pentru ce să murim?”, a afirmat doctorul.

Remarcile celor doi medici vin în contextul în care 285 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus pe teritoriul ţării, în condiţiile în care un număr semnificativ de cadre medicale au demisionat şi un număr de spitale au fost închise temporar şi plasate sub carantină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură