Mazăre îl contrazice pe Ponta: Limitarea numărului mandatelor primarilor nu este o măsură potrivită

Radu Mazare
Radu Mazare (Epoch Times România)

"Eternul" primar al Constanţei, Radu Mazăre, a declarat vineri că limitarea numărului mandatelor primarilor la două, propunere pe care premierul Ponta afirma că o va susţine, nu este o măsură potrivită, relatează B1 TV.

Aflat în fruntea Constanţei de 14 ani, timp în care a dat DNA-ului ocazia să îi deschidă numeroase dosare penale pentru fapte de corupţie, primarul Mazăre a declarat că ţine de popor să-şi aleagă propriul primar, care nu ar trebui să fie limitat la un număr de mandate.

“Nu mi se pare în regulă (limitarea mandatelor n.r.). Ele sunt limitate la preşedinte pentru că el controlează structuri de putere şi să nu care cumva să ajungă dintr-un preşedinte, dictator, sunt limitate. Pe primar… îl tăvăleşti când în stânga, când în dreapta, Cred că-i dreptul populaţiei să-şi aleagă primarul pe cât timp vrea.", a opinat Mazăre.

Reamintim că recent, pe fundalul tentativelor PSD de a-şi cosmetiza reputaţia de partid comunist şi corupt, premierul Ponta a anunţat că formaţiunea sa şi coaliţia la putere vor susţine măsura limitării mandatelor parlamentarilor şi aleşilor locali la două.

În ceea ce-l priveşte, Mazăre s-a declarat nehotărât în legătură cu rămânerea sa în funcţia de primar al Constanţei:

„Nu ştiu dacă am chef, dacă mai am nervi, dacă mai pot să duc chestiunea asta”, a declarat edilul care, în repetate rânduri, s-a declarat excedat de "hăţuirile" DNA şi ANI, instituţii care insistă să investigheze retrocedările ilegale din Constanţa, modul netransparent în care se fac licitaţiile pe banul public, şpaga de la construirea cartierului social Henri Coandă etc.

Menţionăm în context că, în acest an, în oraşul lui Mazăre au avut loc în acest an o serie de proteste împotriva primarului. Constănţenii i-au reproşat edilului că a dat 50.000 de euro pentru "poftele lui halucinante", respectiv ultima paradă din Mamaia, unde 'primarele' a apărut costumat în împărat roman, în timp ce pe litoral au murit oameni fiindcă nu au fost bani pentru salvamari, că este mai prezent în cluburi şi la carnavaluri decât la primărie, că oraşul are cea mai scumpă gigacalorie etc.