Materialul care ne face invizibili există cu adevărat. Cum funcţionează

Quantum Stealth
Quantum Stealth (screenshot tramite video Youtube)

O companie care produce uniforme de camuflaj a creat un material flexibil care poate face invizibile obiecte şi oameni: este vorba despre Quantum Stealth. Este o folie lenticulară produsă de HyperStealth Biotechnology Corp, cu sediul în British Columbia (Canada), capabilă să devieze lumina. Prototipul a fost testat pentru a face invizibile obiecte de diferite dimensiuni şi culori, funcţionează zi şi noapte şi poate fi folosit pentru a ascunde vehicule şi nave militare.

"Nu numai că ascunde o ţintă în spectrul vizibil, dar funcţionează şi în ultraviolete, în infraroşu şi în infraroşu de undă scurtă. Blochează spectrul termic, devenind o adevărată 'mantie de invizibilitate' a benzii largi", explică Guy Cramer, CEO HyperStealth. "Este la fel de subţire ca hârtia şi ieftin. Aştept ca în mai puţin de un an să vedem primele aplicaţii practice", a concluzionat Cramer.

Clipul video, realizat de HyperStealth Biotechnology Corp, arată cum funcţionează acest material incredibil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință