Marea Britanie, criticată de Consiliul Europei pentru stigmatizarea imigranţilor români

Vedere generală a Parlamentului din Londra. Ministrul britanic de finanţe, George Osborne, a anunţat miercuri în Parlamentul de la Londra cele mai drastice măsuri de reducere a cheltuielilor după al Doilea Război Mondial.
Vedere generală a Parlamentului din Londra. Ministrul britanic de finanţe, George Osborne, a anunţat miercuri în Parlamentul de la Londra cele mai drastice măsuri de reducere a cheltuielilor după al Doilea Război Mondial. (Dan Kitwood / Getty Images)

Atitudinea Guvernului britanic de stigmatizare a imigranţilor români şi bulgari este "inacceptabilă", consideră comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, avertizând că Londra alimentează stereotipurile şi ostilitatea faţă de străini.

Comisarul Consiliului Europei responsabil de Drepturile Omului Nils Muiznieks, a precizat recent că dezbaterea din Marea Britanie pe tema imigraţiei a luat o turnură îngrijorătoare, fiind alimentate stereotipurile şi ostilitatea faţă de imigranţi, relevă publicaţia The Guardian.

Mai mult, Muiznieks avertizează că intenţia Guvernului britanic de limitare a accesului imigranţilor din state UE la indemnizaţii şi facilităţi sociale va contribui la excluziunea imigranţilor, generând probleme pe termen lung.

"Dezbaterea din Marea Britanie a căpătat o turnură îngrijorătoare dat fiind că imigranţii care au calificări inferioare sunt consideraţi străini periculoşi care vin să fure locuri de muncă, să ia salarii mai mici şi să distrugă sistemul medical. Bulgarii şi românii sunt stigmatizaţi din cauza originii lor. Acest lucru este inacceptabil pentru ca un stat nu poate trata cetăţenii bulgari şi români în mod diferit comparativ cu alţi cetăţeni europeni. Trebuie să fie trataţi ca toţi ceilalţi, nu pe baza presupunerilor şi generalizărilor privind originea etnică", a afirmat Muiznieks.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne