Managua a fost lovită de un meteorit

Imagine artistică a unui asteroid spart în bucăţi
Imagine artistică a unui asteroid spart în bucăţi (NASA / JPL-Caltech)

O explozie misterioasă a zguduit Managua, capitala statului Nicaragua, lăsând un crater mare care pare să fie produs de către un meteorit.

Surprinzător, impactul desfăşurat în vecinătatea aeroportului internaţional din Managua, care are 1,2 milioane de locuitori, nu a cauzat nicio victimă, lăsând numai un crater cu un diametru de 12 metri şi cinci metri adâncime.

”Suntem convinşi că este vorba despre un meteorit. Am văzut craterul produs de impact”, a declarat Wilfredo Strauss din partea Institului Seismic.

Meteoritul a aterizat într-o zonă împădurită din apropierea aeroportului în timpul nopţii de sâmbătă, impactul său zguduind întregul oraş.

Şocul provocat de impact a fost atât de mare, încât a fost înregistrat de instrumentele folosite de Institutul Seismic pentru a măsura cutremurele.

”Puteţi vedea două unde de şoc: prima, o mică undă seismică, provocată când a căzut meteoritul, şi a doua, mai puternică, generată de impactul sunetului”, a declarat Strauss.

Oficialii guvernului şi experţii au vizitat duminică locul impactului.

Unul din experţi, William Martinez, a declarat că nu s-a determinat clar dacă meteoritul a ars complet sau dacă impactul l-a împrăştiat în solul din împrejurimi.

”Puteţi vedea pete-oglindă pe lateralele craterului care s-au produs când puterea meteoritului a lovit pereţii”, a declarat Martinez.

Purtătorul de cuvânt guvernamental, Rosaria Murillo, a declarat că Managua va lua legătura cu Serviciul Geologic al Statelor Unite pentru a încerca să obţină mai multe informaţii despre acest ”eveniment fascinant” din Nicaragua, una din cele mai sărace ţări din America Centrală.

Rezidenţii din apropierea craterului au declarat că au confundat sunetul impactului cu o explozie, şi că lichid, praf şi nisip au fost aruncate în aer, având un miros de ceva ars.

Nu au existat victime, iar zborurile aeroportului internaţional din vecinătate nu au fost afectate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe